BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meevaller van 1,8 miljoen voor Teylingen Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 12 april 2017 - De gemeente Teylingen sluit 2016 af met een positief saldo van 1,8 miljoen euro. Wethouder Kees van Velzen ging er bij het opstellen van de begroting nog vanuit dat er geen overschot zou zijn. Het positieve saldo wordt toegevoegd aan de algemene reserve.

Teylingen hoeft minder geld achter de hand te houden voor een verwacht tekort op de grondexploitatie van Hooghkamer, wat 667.000 euro scheelt. Er werd 319.000 extra inkomsten verkregen uit leges voor bouwvergunningen. De gemeente kreeg door Den Haag 547.000 euro meer vanuit het gemeentefonds uitgekeerd dan eerder verwacht.

De gemeente voegde vorig jaar 431.000 euro extra toe aan de buffer voor het sociaal domein (jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen). De grootste tegenvaller is dat het Rijksbudget voor jeugdhulp veel sneller daalt dan de mogelijkheid om via transformatie de jeugdhulp anders (en goedkoper) in te richten. Daar staat tegenover dat Teylingen een overschot heeft van 1,5 miljoen op de uitvoering van de WMO.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs