BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Oranjevereniging past programma dodenherdenking aan Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 30 april 2017 - De Oranjevereniging Sassenheim vervangt dit jaar op 4 mei de herdenkingsbijeenkomst in de St. Pancratiuskerk voorafgaand aan de dodenherdenking door een programma na afloop met informatie over de bezettingsperiode in Het Onderdak. Na afloop van de dodenherdenking zal er in een stille tocht naar het Onderdak gelopen worden. De Oranjevereniging Sassenheim is van mening dat de waarde en betekenis van 4 en 5 mei belangrijk zijn om door te geven. Niet alleen aan elkaar, maar ook zeker aan de volgende generatie. De generatie die zelf de bezetting van de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, wordt een zeldzame generatie. Ook wordt de generatie die de verhalen van hun ouders kennen inmiddels kleiner dan de generatie die de verhalen uit de derde hand kennen.

Voor de Oranjevereniging is dit reden om intensief na te denken over de manier waarop dit doorgegeven kan worden. Er is hiervoor goed gekeken naar de invulling van het programma voor de dodenherdenking op 4 mei. En hoe dit meer waarde kan krijgen voor de nieuwe generaties.

Dit heeft geleid tot een aanpassing van de plechtigheid op 4 mei. Vanzelfsprekend zullen vanaf 19:35 uur de toespraak van de burgemeester, het optreden van Adest Musica, de 2 minuten stilte om 20.00 uur en aansluitend het Wilhelmus met de kranslegging bij het monument onveranderd de basis blijven van de plechtigheden. Maar daaromheen willen de Oranjevereniging graag bijzondere informatie met u delen over hetgeen wij herdenken, en daarover met elkaar in gesprek gaan.

Na de plechtigheid bij het monument zal er in een stille tocht naar het Onderdak gelopen worden. Daar is een programma met informatie over de bezettingsperiode, stemmige muziek van Christelijke Harmonievereniging Crescendo en de gelegenheid om met elkaar te spreken over de onderwerpen die betrekking hebben op de bezettingsperiode. Alle bezoekers zullen hier een kopje koffie of thee aangeboden krijgen.

Met dit programma hoopt de Oranjevereniging meer waarde mee te kunnen geven aan de herdenking op 4 mei. En zo ook met de informatie de waarde hiervan door te kunnen geven aan de volgende generaties.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs