BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Plan voor Gamma bouwmarkt aan Oosthoutlaan Sassenheim Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 3 mei 2017 -  Meijer Planontwikkeling wil op bedrijventerrein Oosthoutlaan in Sassenheim een Gamma bouwmarkt ontwikkelen. Meijer vraagt het college van burgemeester en wethouders van Teylingen het bestemmingsplan hiervoor te wijzigen. In 2015 ging bouwmarkt Multimate aan de Wasbeekerlaan in Sassenheim failliet. Hierdoor zat Sasssenheim voor het eerst sinds 50 jaar zonder bouwmarkt.

Wethouder Bas Brekelmans: “We vinden het belangrijk een compleet detailhandelsaanbod te faciliteren voor onze inwoners. Daarom heeft het college besloten te onderzoeken of de vestiging van een bouwmarkt in te passen is.”

Blokkeren
In 2014 blokkeerden CDA, Trilokaal, PvdA en ChristenUnie in de gemeenteraad de vestiging van Intratuin aan de rand van Sassenheim. De partijen en de Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV) vrezen een kaalslag in het winkelcentrum als er detailhandel aan de randen van het dorp wordt toegestaan. 

Onderzoek
Om de mogelijkheden te onderzoeken, heeft de gemeente gesproken met Teylingen Ondernemers Vereniging en zijn de omliggende gemeenten gevraagd om hun mening. Ook is een analyse gemaakt van de ruimtelijk economische impact van het plan en is een concept voorontwerp bestemmingsplan opgesteld. De gemeente concludeert is dat het aanbod van doe-het-zelf-winkels binnen Teylingen ondervertegenwoordigd is.

De onderzoeken en het concept voorontwerp bestemmingsplan zijn nodig om de volgende stap te kunnen zetten. Dat is advies vragen aan de Adviescommissie Detailhandel Zuid-Holland. Deze commissie adviseert over ruimtelijke plannen waarbinnen een nieuwe detailhandelsontwikkeling is gepland. Zij toetsen of het woon- en leefklimaat niet onevenredig wordt aangetast of onaanvaardbare leegstand ontstaat. Pas na ontvangst van het advies van de commissie wordt overgegaan tot het opstarten van een ruimtelijke procedure.

Het concept voorontwerp bestemmingsplan anticipeert niet alleen op de ontwikkeling van een bouwmarkt maar ook op een aantal andere ontwikkelingen op het bedrijventerrein. Zo wordt voor de ontwikkeling van een bouwmarkt het driehoekig bouwvlak aan de voorzijde van terrein gewijzigd naar een vierkant bouwvlak. Daarnaast is de mogelijkheid opgenomen om:

  • een zonnepanelenweide aan te leggen op het eilandje binnen het bedrijventerrein;
  • de interne wegenstructuur aan te passen;
  • het bouwvlak naast PostNL aan te passen zodat één of twee grotere gebouwen neergezet kunnen worden;
  • de bouwhoogte naar 12 meter aan te passen. Dit is in overeenstemming met de bouwhoogte binnen het bestemmingsplan bedrijventerreinen Teylingen.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs