BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
PvdA: Te weinig ruimte om mee te denken over veiligheid Herenweg Warmond Afdrukken E-mail
WARMOND, 3 mei 2017 - De gemeente wil de verkeersveiligheid van de (smalle) doorgaande route door Warmond verbeteren. Op 16 mei start het college met het verzamelen van knelpunten, wensen en ideeën over de Oranje Nassaulaan, Herenweg, Sweilandstraat en Oosteinde. 's Middags is er een schouw waarbij bewoners en ondernemers worden uitgenodigd om mee te lopen over de hele route. 's Avonds is er een inloopbijeenkomst in Het Trefpunt. De PvdA vindt dat inwoners door de opgestelde spelregels te weinig ruimte krijgen om echt iets te doen aan de drukke verkeersroute door Warmond. Hij zet de aanval in op wethouder Kees van Velzen die volgens de oppositiepartij PvdA de burgerparticipatie-trajecten laat mislukken.

"Donkere wolken pakken zich samen boven het burgerparticipatie-traject over de herinrichting van de Herenweg in Warmond. Als gemeenteraad moeten we nu bijsturen, voor de veiligheid van onze kinderen die fietsen, wandelen en leven rondom de Herenweg. Een derde mislukt burgerparticipatie-traject (na het afvalbeleid en de Rodemolenpolder) kan niet zonder gevolgen blijven voor de Wethouder van Velzen", stelt Van Doesburg.

Spelregels
Voor wethouder Kees van Velzen staat vooraf vast dat er geen randweg rond Warmond komt. De weg moet daarom geschikt blijven voor de huidige hoeveelheid verkeer. De maximum snelheden worden ook niet aangepast; er moet minimaal met 30 of 50 km/h door de bebouwde kom gereden kunnen worden en 60 tot 80 km/h daarbuiten. Een nieuwe herinrichting mag evenementen zoals de harddraverij niet belemmeren en het tracé moet geschikt blijven voor de bus. Inwoners en ondernemers kunnen ook niets doen aan het aantal parkeerplaatsen of de huidige verlichting en straatmeubilair.

"De spelregels / kaders die het college nu meegeeft in het project zijn in onze optiek anders dan in het amendement (van 27 oktober 2016) is aangegeven. Het klopt dat de Raad heeft meegegeven dat de kopjes uit de keuzenotitie vertrekpunt, afwegingen, aandachtspunten en financiële aspecten mee moeten worden genomen in verband met de verwachtingen van de belanghebbenden. Het is belangrijk om die verwachtingen te managen. Echter, de manier hoe dit nu geschetst wordt geeft naar ons idee inwoners weinig ruimte voor vrij denken zoals bedoeld in het amendement en geeft in onze optiek op voorhand al als uitkomst de eerder benoemde scenario’s, die juist in het amendement geschrapt zijn.

Hiernaast is de PvdA ook geschrokken van hoe het burgerparticipatie traject is opgezet. Het organiseren van een schouw is positief, maar waarom deze organiseren op dinsdagmiddag wanneer de meeste Warmonders netjes op hun werk zitten? De enquête die het college de omwonende heeft voorgelegd bestempelen de PvdA als gemeente Teylingen onwaardig. Deze voldoet in onze ogen niet aan de sociaal wetenschappelijke eisen", schrijft Van Doesburg.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs