BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Dodenherdenking bij vernieuwd monument in Voorhout. Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2017 - In de dorpen in Teylingen zijn donderdagavond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen herdacht. Dat gebeurde met twee minuten stilte, toespraken en kransleggingen bij de oorlogsmonumenten. In Voorhout gebeurde dat bij een geheel vernieuwd herdenkingsmonument op het Raadhuisplein. Het monument heeft, op initiatief van de Historische Kring Voorhout, in de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. De onthulling van het vernieuwde monument werd dinsdagmiddag verricht door mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met burgemeester Carla Breuer. (Foto's: HKV)


Op het monument voor de gevallenen in Voorhout waren reeds de namen vermeld van mensen die een link hadden met Voorhout en die tijdens de Tweede Wereldoorlog als gevolg van oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen. Indachtig de bedoeling van de 4-mei herdenking wordt nu jaarlijks een grotere groep slachtoffers herdacht. Daarom staan op het vernieuwde en uitgebreide moment álle slachtoffers met een link naar Voorhout met name genoemd. Het monument heeft daarmee een extra accent gekregen. Op het monument is ruimte open gehouden voor eventuele slachtoffers die in de toekomst nog vallen.

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs