BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De betekenis van 4 mei gesymboliseerd in een stuk graniet uit Mauthausen Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2017 - Een stuk graniet uit de steengroeve van Nazi-concentratiekamp Mauthausen wordt als relikwie op een kar voortgetrokken over de Hoofdstraat. Daarachter lopen zo'n honderd Sassenheimers die net de dodenherdenking bij het monument bij het oude gemeentehuis hebben bijgewoond. Het dode stuk graniet moet de herinnering levend houden aan de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder de meer dan 95.000 gevangenen die in het in Oostenrijk gelegen kamp overleden. Onder hen waren honderden Nederlanders.

Image

Image

De herdenking bij het monument werd voorafgegaan door een toespraak door burgemeester Breuer. Na afloop van de 2 minuten stilte en het leggen van de bloemkransen volgde een stille tocht naar Het Onderdak. Daar konden belangstellenden luisteren naar Christelijke Harmonievereniging Crescendo en werd een aantal filmpjes vertoond waaronder het bezoek dat leden van de rapgroep Broederliefde brachten aan concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.

Image

Image 

Bekijk de fotoreportage.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs