BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Echte Bakker Ammerlaan maakt doorstart na faillissement Afdrukken E-mail
Sassenheim, 18 mei 2017 - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim is deze week, nadat het eerder uitstel van betaling had aangevraagd, alsnog failliet verklaart. Het bedrijf maakt meteen een doorstart, waarbij het erop lijkt dat er hierbij sprake is van een pre-pack faillissement. De nieuwe vennootschappen waarin de bakkerij wordt voortgezet waren al opgericht twee weken voordat de rechtbank surseance van betaling aan het bedrijf verleende.

Bij die doorstart is het bedrijf  door Charles en Ron Ammerlaan meteen overgedragen aan hun zonen Mitchel en Jarno Ammerlaan.  Ook blijkt nu dat de vestiging van de bakker in Warmond een maand voor de surseance is overgegaan in een nieuwe vennootschap van de vrouw van Ron Ammerlaan.

De nieuwe Bakkerij Ammerlaan heeft nu geen eigen winkels meer. Er zijn momenteel zeven franchisewinkels waaraan geleverd blijft worden, waaronder de winkels in Sassenheim, Voorhout en nu dus ook Warmond. De overige vier winkels die nog in eigen beheer waren, blijven voorlopig open. Bij de doorstart verliezen waarschijnlijk enkele tientallen medewerkers hun baan, zo liet curator Martijn Hoving tegen Omroep West weten.

Mitchel Ammerlaan zegt in een donderdag uitgegeven persbericht het volgende over de doorstart: “Het is fantastisch dat wij door kunnen gaan en dat de organisatie snel strak is getrokken. Tegelijkertijd was het de donkerste dag die wij ooit hebben meegemaakt omdat er afscheid genomen moest worden van meerdere trouwe en goede collega’s. Wij kijken nu naar de toekomst en weten wat we moeten doen.”  

Zie ook:
- Bakker Ammerlaan in financiële problemen

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs