BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Minder woningen nodig voor vluchtelingen Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 23 mei 2017 – In Teylingen hoeft de helft minder vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) op te vangen dan eerder werd verwacht. De gemeente kocht de afgelopen tijd 7 woningen waar per woning vier alleenstaande mannen kunnen wonen (drie in Voorhout, twee in Sassenheim en twee in Warmond). In plaats van een groei naar 15 woningen stoot de gemeente nu 2 van de 7 woningen af.

Medio 2016 besliste de raad van de gemeente Teylingen tot onder meer de aankoop van maximaal 15 woningen om statushouders versneld te kunnen huisvesten. Inmiddels zijn de omstandigheden veranderd. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaf namelijk recent aan dat de toestroom van statushouders snel vermindert. Dit blijft ook in de tweede helft van dit jaar zo. De taakstelling voor de opvang van statushouders bedroeg in 2016 voor Teylingen 91 personen, voor 2017 ligt deze op 49 personen; een daling van 46%. De taakstelling voor de eerste helft van 2018 bedraagt naar verwachting 13 personen.

Verder wijzigt de samenstelling van de toestroom van statushouders. Waar het oorspronkelijk hoofdzakelijk ging om alleenstaande mannen, gaat het nu voornamelijk (60%) om nareizende gezinsleden. Deze gewijzigde omstandigheden leiden ertoe dat in de vijfde woning die de gemeente aankocht een gezin wordt geplaatst en dat de laatste twee woningen die zijn gekocht (maar nog niet waren verbouwd) niet meer nodig zijn voor de huisvesting van statushouders. Er zijn nu vier woningen bewoond door steeds vier statushouders.

Met de aankoop van de vijf woningen en de inzet van corporatiewoningen die voor dit doel zijn bestemd, zegt de gemeente goed in staat te zijn de benodigde huisvesting voor statushouders te realiseren.

De alleenstaande vluchtelingen kunnen 5 jaar in de woning verblijven. Vluchtelingengezinnen moeten door wettelijke bepalingen na (maximaal) twee jaar de woning alweer verlaten en moet er een permanente corporatiewoning beschikbaar zijn om naar door te stromen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs