BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Koninklijke onderscheiding voor Geneviève van Panhuys Afdrukken E-mail
WARMOND, 30 mei 2017 - Mevrouw G.J.M. van Panhuys (52) uit Warmond is vrijdag koninklijk onderscheiden. Zij kreeg haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens een ontvangst van inwoners van Champigné in Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Mevrouw Van Panhuys is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Van Panhuys was een van de initiatiefnemers van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC), die in 2003 werd opgericht. Zij was als voorzitter de grote stimulator van de jaarlijkse uitwisselingen tussen bewonersdelegaties van Warmond en het in de Franse Loire-streek gelegen Champigné. Tal van Warmondse scholieren, sporters en andere burgers bewaren er goede herinneringen aan. Er ontstonden mooie vriendschappen die tot op heden goed worden onderhouden. Eind december 2016 is mevrouw Van Panhuys afgetreden als voorzitter van JWC.

Frans Café
Mevrouw Van Panhuys was ook initiatiefnemer voor het Frans Café, dat tien keer per jaar in Warmond wordt gehouden. Het Café is een ideale plaats van samenkomst voor inwoners van Teylingen en omstreken, die van tijd tot tijd Frans willen spreken en/of hun kennis van deze taal willen ophalen. Dit gebeurt via lezingen, spellen, films en kleinschalige concerten met chansons die meegezongen kunnen worden.

Verder is mevrouw Van Panhuys vrijwilliger bij de Johanniter Orde, die als doel heeft het verlenen van steun aan zieken en anderszins hulpbehoevenden. Ook was zij vrijwilliger bij voetbalvereniging Warmunda en was zij van 1998 tot 2002 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Warmond.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs