BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen buigt zich over bestemmingsplan windmolens AkzoNobel Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 6 juni 2017 - Een meerderheid gemeenteraad wil dat Teylingen zelf een bestemmingsplan procedure uitvoert voor windmolens bij AkzoNobel. De PvdA en ChristenUnie denken dat dit weinig zin heeft omdat de provincie de procedure in eigen hand kan nemen als Teylingen geen windmolens bij de verffabriek toestaat. "We zijn [als gemeente] niet meer aan de bal. Qua wettelijke bevoegdheden zijn we niet eens meer op het veld. We kunnen wel dapper doen maar schieten de bewoners daar iets mee op?", zegt Joost van Doesburg (PvdA). Rob ten Boden (Trilokaal) hoopt dat AkzoNobel afziet van windmolens als Teylingen zou besluiten de benodigde wijzigingen in het bestemmingsplan niet goed te keuren.

Het besluit werd genomen in een raadsvergadering waarbij er over en weer veel irritaties ontstonden tussen de voor- en tegenstanders van het plan om de procedure al dan niet in handen van de provincie te geven. Rob ten Boden noemde de bijdrage van Frans Nederstigt (ChristenUnie) "een langdradig verhaal" en weigerde in zijn eigen termijn antwoord te geven op de meeste interrupties van Nederstigt.

Volgens Nederstigt is de provincie het bevoegd gezag als het gaat om windmolens. De bevoegdheid voor het aanpassen van het bestemmingsplan kan bij de gemeente worden neergelegd, maar de provincie moet hoe dan ook zelf een procedure doorlopen. Als zou blijken dat de gemeente plaatsing van de windmolens met de bestemmingsplanprocedure wil vertragen dan kan de provincie het bestemmingsplan weer in eigen hand nemen. "Als we zeggen dat het een schijnvertoning is, waarom doen we daar aan mee?", vraagt Nederstigt zich af.

Wethouder Arno van Kempen zegt dat het door de gemeente behandelen van de bestemmingsplanwijziging de meeste invloed biedt voor Teylingen op het plaatsen van de windmolens.

De VVD wil er met het behandelen van het bestemmingsplan door de gemeente alles aan doen om het in goede banen te leiden. "Inwoners kunnen er zo zeker van zijn dat bij iedereen volle aandacht heeft", zegt Bob Keeven.

Fred Koot (D66) ziet het liefst dat AkzoNobel een breed gedragen burenakkoord sluit met de omwonenden voordat de bestemmingsplanprocedure wordt gestart.

Informatieavond
AkzoNobel wil het energieverbruik van haar locatie in Sassenheim verduurzamen door twee windturbines van elk circa 3 megawatt op het terrein te plaatsen. In vervolg op de bijeenkomst van AkzoNobel nodigt de gemeente Teylingen omwonenden en belangstellenden van harte uit om op woensdagavond 7 juni van 19.00 tot 21.00 uur in gesprek te gaan met college- en raadsleden, over het voornemen van AkzoNobel. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout. AkzoNobel en de provincie Zuid-Holland zijn ook hier aanwezig om toelichting te geven bij informatiepanelen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs