BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Prachtig mooi' gebouw aan J.P. Gouverneurlaan Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 8 juni 2017 – In de  J.P. Gouverneurlaan worden 21 appartementen en 3 huizen gebouwd waar voorheen de Rabobank was gevestigd. De bestaande bebouwing zal worden gesloopt. De appartementen zijn getrapt opgebouwd met 3 tot 5 bouwlagen. Op de parkeerplaats van de Rabobank aan de Keerweerlaan worden de 3 huizen gebouwd. Donderdagavond waren er complimenten voor architect Bart van de Putte die niet één massief blok appartementen tekende maar vele verspringende gevels in diverse kleuren baksteen.

Na het vertrek van de Rabobank van de locatie en de verkoop van het terrein heeft de projectontwikkelaar in overleg met de gemeente het initiatief genomen tot een nieuwe ruimtelijke invulling van de locatie. Gelet op ligging van de locatie tussen al bestaande woonbebouwing en tegenover het park koos de gemeente voor woningen als passende invulling van de locatie.

Image

Appartementengebouw De Gouverneur gezien vanaf de  J.P. Gouverneurlaan (afbeeldingen Sedos/Bart van de Putte architect)

Image
Uitzicht op het gebouw vanaf de Keerweerlaan.

Directeur Peter Scheeren van Sedos vastgoedontwikkeling uit Noordwijk zegt dat 30% van de appartementen gereserveerd zijn voor de sociale huur. Dit zijn de appartementen op de begane grond met een oppervlakte tot 80 vierkante meter. Daarboven staan koopappartementen van 130 tot 205 vierkante meter. Het penthouse, dat de gehele bovenverdieping beslaat, telt 265 vierkante meter. Over de verkoopprijzen kan Scheeren nog niets zeggen behalve dat deze marktconform zullen zijn. Als alle procedures voorspoedig doorlopen kunnen worden dan kan het gebouw er medio 2019 staan.

Image
Drie huizen aan de Keerweerlaan.

Zorgen omwonenden
Een bewoner van de J.P. Gouverneurlaan noemt de ontwerpen 'prachtig mooi', maar tegelijkertijd vreest hij dat hij 'weggedrukt wordt' door het gebouw dat dichter bij zijn woning komt te staan. Het gebouw is hoger dan het huidige Rabobank gebouw met 16,3 meter op het hoogste punt. Er zijn ook zorgen van omwonenden over de woningen op het huidige parkeerterrein aan de Keerweerlaan. Er staan nu bomen en struiken tussen de huizen en het parkeerterrein die volgens de omwonenden altijd door hen zijn onderhouden met toestemmng van de Rabobank. Het groen moet nu waarschijnlijk verdwijnen. Een winkelier maakt zich zorgen of een vrachtwagen in de toekomst nog steeds goederen kan lossen via het straatje aan de rechterkant van het gebouw.  

Image
De voormalige Rabobank-vestiging aan de J.P. Gouverneurlaan.

Image
Het parkeerterrein aan de Keerweerlaan waar 3 huizen gepland zijn.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Hoek J.P. Gouverneurlaan-Keerweerlaan, Sassenheim’ ligt in het kader van de inspraakprocedure vanaf donderdag 1 juni 2017 tot en met woensdag 12 juli 2017 ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs