BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kortebaan Sassenheim gunstig voor inhaalrace Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - Zaterdag vindt de kortebaandraverij over de Teijlingerlaan in Sassenheim weer plaats. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. Vorig jaar ging de winst naar Barbert en John de Leeuw. Aansluitend is er vanaf 16.00 uur Blazen aan de Haven op de Oude Haven. Dit blaaskapellenfestival duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De Teijlingerlaan is een kaarsrechte asfaltstraat van ruim 300 meter en daarmee één van de eerlijkste banen van het circuit. Ideaal voor paarden met een starthandicap. Zij kunnen de gehele baan gebruiken voor hun inhaalrace. Mede daardoor scoorden zij de afgelopen jaren goed in Sassenheim.

Ondanks dat ze vorig jaar door een blessure bijna het gehele kortebaanseizoen moest missen, heeft Blackpearl Trans R in Sassenheim een goede reputatie. Ze eindigde in 2013 als derde en won in 2015. Op zaterdag 17 juni kan de merrie de vervelende periode definitief achter zich laten door te scoren op de Teijlingerlaan.

Naast Blackpearl Trans R was ook Andrea Swagerman de afgelopen jaren vaak succesvol. Hij won in 2013 en 2014 en eindigde in 2015 als vierde. Inmiddels beginnen de zware koersjaren te tellen voor de pupil van de familie Swagerman. Vorig jaar werd hij direct in de eerste omloop uitgeschakeld; een prestatie die symbool stond voor zijn seizoen. Wellicht dat hij in de editie van dit jaar nog één keer weet te pieken.

Vorig jaar ging de winst naar Barbert en John de Leeuw. De combinatie was na overwinningen in Assendelft en Vroomshoop huizenhoog favoriet en maakte deze status in Sassenheim meer dan waar. Inmiddels is hij ook opgezadeld met een handicap van vijf meter.

De Stichting Harddraverij Sassenheim biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op donderdag 15 juni. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl.

Het is in 2017 de 16ste keer dat de kortebaan in Sassenheim op de kalender staat.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs