BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jeugdtoneel Pankras bestaat 20 jaar Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - De jeugdafdeling van toneelvereniging Pankras bestaat dit jaar 20 jaar. Op 17 en 18 juni speelt de jeugd het jubileumstuk De verjaardag van Lodewijk de Enige. Dit stuk wordt door de volledige jeugdgroep gespeeld; van de jongste tot de oudste speler. De voorstellingen zijn in het Onderdak op zaterdag 17 juni om 19:00 uur en op zondag 18 juni om 14:00 uur en 19:00 uur. Een half uur voor de voorstellingen is de foyer geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in Sassenheim en aan de zaal. Foto Edwin van der Wijngaard

De verjaardag van Lodewijk de enige, geschreven door Koos Meinderts en Ton Scherpenzeel. De regie is in handen van Aniek van Bruggen en Liesbeth Beaufort (zelf één van de eerste jeugdleden).

Koning Lodewijk de Enige wordt 25 jaar en is nog steeds vrijgezel. Hoogste tijd om te gaan trouwen, vindt zijn moeder. Dat zal zijn imago en dat van het koningshuis goed doen. Zij stelt hem allerhande huwbare prinsessen voor, maar Lodewijk wil niet worden uitgehuwelijkt, als hij trouwt is dat uit liefde.

Ondertussen is de spelersgroep van het hoftoneel druk bezig met het maken van een voorstelling ter ere van de verjaardag van Lodewijk. Na een aantal suggesties wordt gekozen voor een spel over het leven van Lodewijk, en daar halen ze een nieuwe regisseur voor in huis. Die regisseur is Lisa, en ze belandt door toeval in de troonzaal. Daar ontmoet zij de koning, die op slag verliefd op haar wordt.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs