BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Mogelijk hondenronselaars actief in de regio Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 13 juni 2017 - Meerdere hondenbezitters in de regio zeggen dat zij de afgelopen dagen op een vreemde manier zijn aangesproken over hun hond. Mogelijk proberen hondenronselaars de honden te stelen. Op de Teylingerlaan in Sassenheim werd zaterdagavond een man bij het uitlaten van zijn hond aangesproken door een kale man met een baard die geld bood voor zijn hond. Op de Leidsevaart in Noordwijkerhout dreigde een vrouw met zwart haar op de fiets om honden mee te nemen.

Brenda Filippo van het Platform Hondenvrienden zegt dat zij via social media ook in Noordwijk bij de Koningin Astrid boulevard en in de omliggende duinen meldingen kreeg van hondeneigenaren die aangesproken werden met vragen over hun hond. Zo werd daar gevraagd of de hond bijtgevaarlijk is. Ook had de man hondenkoekjes terwijl hij zelf geen hond bij zich had. In de Noordwijkse duinen kwam een vrouw twee Poolse mannen met een hond tegen die haar Boxer tegenhielden en even later weer loslieten. De politie is hierover ingelicht.

De politie waarschuwde in mei 2017 baasjes in Dordrecht en omgeving voor de mogelijke ontvoering van hun hond. Het korps zegt serieuze signalen te hebben dat er op viervoeters geaasd wordt, om ze in te zetten bij hondengevechten, die geld opleveren.

In de omgeving van Zeist heeft de politie in oktober 2016 twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Op dinsdag 25 april 2017 zijn daar nog twee honden in beslag genomen in verband met het onderzoek naar illegale hondengevechten. Het is niet bekend of hier ook sprake was van dognapping.

Filippo raadt aan om honden niet alleen bij een winkel achter te laten of zonder toezicht los te laten lopen. Bij het uitlaten van honden is het zaak om waakzaam te zijn. Uit de ervaring van betrokkenen blijkt dat de groepjes van twee of meer daders het baasje kunnen overrompelen en dat er vaak een auto in de buurt is om snel weg te komen.

Foto Christopher Harris - Unsplash 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs