BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Fuggedaboutit en John de Leeuw winnen kortebaan Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2017 - Fuggedaboutit en John de Leeuw (foto) hebben zaterdag de kortebaan in Sassenheim gewonnen. In de finale won de combinatie van de verrassende nieuwkomer Gently Boko en Danny Brouwer. Casanova (Micha Brouwer) en Viva’s Limburgia (Manon Pools) eindigden op de respectievelijk derde en vierde plaats. Vlak bij de kortebaan kon op de Oude Haven geluisterd worden naar  live muziek van dweil- en feestorkesten. Foto's Edwin van der Wijngaard.

Image

Het was de tweede keer op de middag dat Fuggedaboutit de verrassende finalist klopte. In de derde omloop was de troef van Stal de Groningers ook al te sterk geweest voor Gently Boko. De merrie kreeg via bijloting echter een nieuwe kans en greep deze met beide handen aan. In de halve finale bleef ze in drie ritten uit de greep van de legendarische Viva's Limburgia waarna in de eindstrijd opnieuw Fuggedaboutit wachtte.

Image 

Overtuigend
Fuggedaboutit had overtuigend de finale gehaald via Felipe A, Burney Boshoeve, Gently Boko en Casanova. De laatste leek op snelheid de betere, maar vergooide in de tweede en derde rit zijn kansen met een galoppade. Hierdoor bleef een finale van de gebroeders Brouwer uit. Desondanks was het een ongekende prestatie van deze twee nog jonge pikeurs, waarvan Micha als zeventienjarige leerling achter Casanova zijn debuut op de kortebaan maakte.
 
In de finale had Fuggedaboutit weinig problemen met Gently Boko. De ruin won overtuigend zijn ritten, maar maakte het nog even spannend door na de tweede start een onstuimige galoppade te maken. Kampioenspikeur De Leeuw liet zich echter niet van de wijs brengen en stuurde favoriet Fuggedaboutit in de kamprit overtuigend naar de bloemen. In de troostfinale had Casanova geen mededogen met Viva's Limburgia, die in 2008 en 2012 had gezegevierd op de Teijlingerlaan. De pupil uit de stal van Caroline Aalbers zag het startkanon in twee ritten nauwelijks dichterbij komen. Desondanks had de veertienjarige Viva's Limburgia lieten zien dat er nog altijd rekening met hem gehouden moet worden.

Image

Blazen aan de haven
Blazen aan de Haven is een nieuw evenement in Sassenheim met live muziek van dweil- en feestorkesten. Blazen aan de Haven wordt georganiseerd door De Flierefluiters uit Sassenheim en Stichting Horeca Sassenheim.

Image

Image 

Bekijk de fotoreportage van de kortebaan en Blazen aan de haven.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs