BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meerderheid raad tegen vestiging Gamma Oosthoutlaan Sassenheim Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - ChristenUnie en PvdA willen de voorbereidingen voor de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim stopzetten. Ze lijken hiervoor samen met het CDA en Trilokaal een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen. Hiermee herhaalt de discussie over de vestiging van Intratuin uit 2014 zich. Tegenstanders van de vestiging van de bouwmarkt wijzen op de strenge regels over winkels buiten het centrum.

Frans Nederstigt zegt dat de vestiging van Gamma buiten het centrum zich slecht verhoudt tot de detailhandelsvisie waarin is afgespoken uiterst terughoudend te zijn met detailhandel aan de randen den de dorpen. Het plan is volgende de ChristenUnie "volstrekt onhaalbaar". "Laten we ondernemer nu meteen vertellen waar het op staat", zo vat Nederstigt zijn motie samen om de onderhandeling met Gamma te stoppen.

Detailhandelsvisie
De detailhandelsvisie zegt dat nieuwe ontwikkelingen aantoonbaar waarde moeten toevoegen aan de detailhandel van Teylingen en niet de bestaande winkelvoorraad kannibaliseren. Het is noodzakelijk zeer terughoudend te zijn ten aanzien van de vestiging van perifere detailhandel in het buitengebied. Bovendien moet nut en noodzaak van een vestiging buiten het centrum aangetoond worden.

Reacties
Peter Scholten (CDA) is het eens met de strekking van de motie. De regionale behoefte aan een bouwmarkt is volgens Scholten twijfelachtig en plaatsing van een Gamma-vestiging

Marlies Volten (VVD) deed nog geen uitspraak of de VVD voor of tegen de motie is; zij bespreekt dit nog in de fractie.

Rose Marie Keijzer (D66) steunt de motie op dit moment niet. Vestiging van de Gamma is niet verboden volgende de detailhandelsvisie en D66 wil eerst alle informatie ontvangen voordat een besluit genomen wordt. "Een aanvrager heeft het recht om een bestemmingsplanwijziging aan te vragen", zegt Keijzer.

Frans van Swieten (Trilokaal) ziet een conflict met de detailhandelsvisie omdat de Gamma niet alleen grootschalige detailhandel voert maar ook kleine artikelen verkoopt die in het centrum ook te koop zijn. Trilokaal steunt in principe de motie van ChristenUnie en de PvdA.

Wethouder
Wethouder Bas Brekelmans zegt dat een bouwmarkt aan de Oosthoutlaan toegestaan is volgens de detailhandelsvisie. De wethouder schreef een uitgebreide reactie op de motie. "Het bedrijf is groter dan 1500 vierkante meter er dat wil niemand in het centrum hebben. Bouwmarkten zitten op bedrijventerreinen, dat is de norm", zegt Brekelmans.

Het pand aan de Wasbeekerlaan, waar voorheen Multimate gevestigd was en nu tijdelijk de Digros zit, is volgens Brekelmans geen optie voor de Gamma.

De wethouder vraagt tijd om met een voorstel te komen waar ook de opinie van de provincie in verwerkt is. ChristenUnie en PvdA trekken de motie echter niet in. Op 29 juni besluit de gemeenteraad of het de vestiging van de Gamma op de Oosthoutlaan wil blokkeren.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs