BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Overschot begroting omzetten in lastenverlichting' Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - De gemeenteraad van Teylingen wil dat de positieve financiele positie van Teylingen omgezet wordt in lastenverlichting voor de inwoners. Het college is gevraagd om in november met voorstellen te komen. Trilokaal stemde tegen de motie omdat de financiële positie ook weer kan veranderen: "We denken dat we rijk zijn, maar dat kan ook tegenvallen", zegt Rob ten Boden.

De gemeente verwacht in 2019 een overschot van 607.000 euro, oplopend naar 1,4 miljoen in 2020 en 1,3 miljoen in 2021. De maximale lastenverlichting die daarme gerealiseerd kan worden is enkele tientjes per inwoner.

Teylingen heeft een 60 miljoen euro op de bank staan als algemene reserve. Het college wil hiervan op termijn 10 miljoen uitgeven aan investeringen die zich op de lange termijn weer terugverdienen, investeringen in duurzaamheid en investeringen die de jaarlijkse exploitatiekosten voor de gemeente verlagen.

Het OZB-tarief gaat komend jaar wel net als vorig jaar met het inflatiepercentage (1,3%) omhoog.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs