BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Onderscheiding voor Jan Mosselman bij presentatie Boerhaaveboek Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 22 juni 2017 - Jan Mosselman (61) uit Voorhout is donderdag Koninklijk onderscheiden. Hij ontving de onderscheiding o.a. voor zijn inzet voor de Stichting het Boerhaavehuis in Voorhout. Locoburgemeester Van Kempen reikte de onderscheiding uit tijdens de presentatie van het Boerhaaveboek op het Kerkplein in Voorhout. Mosselman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto's Mariska de Graaff.

Stichting het Boerhaavehuis
De Stichting het Boerhaavehuis in Voorhout bestaat al 35 jaar en heeft als doelstelling de Protestantse Gemeente Voorhout te ondersteunen om het historische, bijna 400 jaar oude Boerhaavehuis en de bijbehorende tuin te behouden en te onderhouden. Sinds 1981 is Mosselman bestuurslid van de stichting, met als taken o.a. fondsenwerving, public relations, archivering en vrijwilligersbegeleiding. Hij zit tevens in de redactie van het boek Boerhaavehuis & tuin over het groene hart van Voorhout, dat op 22 juni is gepresenteerd. Hij nam bij deze gelegenheid afscheid als bestuurslid van de Stichting.

Image

Image

Image 

Image

Image

Protestantse Gemeente Voorhout
Sinds 1981 is de heer Mosselman vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Voorhout. Hij was o.a. lid en voorzitter van het college van kerkrentmeesters, heeft in 1989 de verbouwing van de kerk in goede banen geleid, is actief als koster tijdens de zondagsdiensten, verzorgt de communicatie naar de plaatselijke kranten, helpt mee met het organiseren van kerkfeesten en is altijd bereid tot het verrichten van hand- en spandiensten.

Toneelvereniging Cultuur Verheft
Jan Mosselman heeft vanaf 1996 een grote rol gespeeld binnen het theatergezelschap van de Toneelvereniging Cultuur Verheft in Voorhout, door het verzorgen van de muzikale ondersteuning van voorstellingen bij bedrijven en instellingen, alsmede bij de twee grote musicals die de vereniging heeft verzorgd voor donateurs.

Ook is hij van 2005 tot 2016 exercitie instructeur geweest van de drumfanfare van Muziekvereniging St. Cecilia in Voorhout, waarbij hij 12 keer per jaar de drumfanfare begeleidde bij exercities. Mede door zijn inzet en kennis werden hoge scores bereikt op concoursen.

Verder is Mosselman sinds 2009 muzikaal begeleider van de Bollenband, onderdeel van Stichting De Zevensprong, een vrijwilligersorganisatie die creatieve, sportieve en sociale activiteiten organiseert ten behoeve van verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten in de regio Bollenstreek. Hij verzorgt de repetities en begeleidt de band bij optredens in de regio.

Tenslotte was hij van 1977 tot 1991 vrijwilliger bij LCKV Jeugdvakanties, een vrijwilligersorganisatie die zomervakantie kampen organiseert voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Hij was hier bestuurslid en ging ook mee met de kampen.

Image

Image

Image

Image 

Image

Image

Image

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs