BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vierdaagse levert ruim 800 euro op Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 27 juni 2017 - Tijdens de avondwandelvierdaagse van de Oranje Vereniging Voorhout is 819 euro opgehaald voor stichting Kafountine. De Voorhoutse vrijwilliger Koko Beers nam dinsdag de cheque in ontvangst. Stichting Kafountine werkt aan gelijke kansen voor vrouwen door hen in hun kracht te zetten door middel van tweede kans vakonderwijs in Senegal. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Elk jaar wordt er door de Oranje Vereniging  Voorhout samen met de Ladies Cricle Voorhout, gekozen voor een goed doel dat ondersteund wordt door dit wandelevenement. De Oranje Vereniging stelt hiervoor een deel van de inschrijfgelden ter beschikking en de Ladies Circle verkoopt hiervoor bloemen voor de deelnemers aan de intocht op de laatste avond. Daarnaast heeft ook IJssalon Voorhout en Lunchroom ‘Ons Genoegen’ een bijdrage gedoneerd aan deze cheque voor het goede doel.

Stichting Kafountine, die de cheque ontvangt, bestaat al 20 jaar en biedt jonge vrouwen op de Satang Jabang school in Senegal een tweede kans op onderwijs en daardoor op een onafhankelijke toekomst. Er zijn 100 leerplaatsen voor meisjes van 16 tot 20 jaar. Na een opleiding van 3 jaar heeft zestig procent van de meisjes werk of begint een eigen bedrijf. Dit ten opzichte van zes procent bij de rijksscholen.

Image

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs