BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raad wil ge´nformeerd worden over nieuwbouwplannen villa Rusthoff Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2017 - Waarom is de gemeenteraad nog niet geinformeerd over de voorgenomen nieuwbouw op de locatie van de gesloopte villa Rusthoff aan de Hoofdstraat in Sassenheim? Dat vragen CDA, D66, Trilokaal, Pvda en CU zich af. Zij maken zich ook zorgen over de mogelijke aantasting van park Rusthoff als in de nieuwbouw een terras met uitzicht op het park komt. Foto: Edwin van der Wijngaard - De inmiddels gesloopte villa Rusthoff.

De partijen willen weten of het college al heeft ingestemd met de bouwplannen en of deze voldoen aan het voor deze locatie geldend bestemmingsplan, de bouwverordening, de nota Welstand Teylingen, de Parkeernota Teylingen en de overige voor deze nieuwbouwplannen geldende regels.

De vragenstellers maken zich ook zorgen het mogelijke gebruik van een perceel grond van het park Rusthoff. Zij vrezen ook dat, nu de villa is gesloopt, het lege terrein lange tijd als 'rotte kies' het centrum van Sassenheim zal ontsieren.

Totaal zijn er 12 vragen gesteld waarbij het college een gebrek aan regie wordt verweten: "Kan het college zich voorstellen dat na de betreurde sloop van de karakteristieke villa Rusthoff, onduidelijkheid over de precieze nieuwbouwplannen, het eenzijdig optreden van de projectontwikkelaar/bouwer in de media, het uitblijven van het definitieve voorstel van het college over de plannen en geluiden over mogelijke aantasting van het park Rusthoff, in combinatie met een gebrek aan regie van haar zijde, er twijfel in de gemeenschap groeit over de vraag of het college voldoende pal staat voor de belangen van het park?"

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs