BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Grasaren in gemaaid gras gevaar voor hond Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 30 juni 2017 - Hondenbezitters waarschuwen voor het gevaar van grasaren. De grasaren zijn zaden en soort weerhaakjes in de toppen van hoog gras. Als deze zaadjes in de vacht blijven hangen, kunnen ze door de vacht gaan "kruipen" en de huid van de hond binnen dringen. Dit gebeurt meestal tussen de tenen maar het kan overal op het lichaam voorkomen, ook bijvoorbeeld in het oor, het oog of de neus. "In Voorhout is de gemeente volop bezig geweest om met een trimmer al het onkruid langs stoepranden langs paaltjes weg te halen. Met een bladzuiger hebben ze dit de weg op geblazen. Met gevolg dat heel Oosthout bezaaid is met grasaren", waarschuwt Marga de Roos.

"Grasaren zijn heel gemeen. Als ze eenmaal de huid van een pootje of een oorgat zijn binnengedrongen, krijg je ze er niet meer uit en moet je naar de dierenarts. Als je het niet doorhebt, kan er een lelijke ontsteking ontstaan", zegt Brenda Filippo van het Platform Hondenvrienden.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs