BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vanaf 4 juli kunnen auto's niet parkeren op station Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 3 juli 2017 - Vanaf dinsdag 4 juli kunnen auto's niet parkeren bij station Sassenheim. Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen bij het station. Update 4 juli: Vanochtend heeft de gemeente toch nog 9 auto's weg moeten slepen van het parkeerterrein bij het station.

Door de bouw gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden dicht. Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek (175 parkeerplaatsen).

Deze uitbreiding met (gratis) parkeerplaatsen is belangrijk voor de mobiliteit in de regio. Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.

De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto’s bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek.

Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken en duurt de parkeeroverlast minder lang. In de zomervakantie wordt doorgewerkt zodat reizigers zo min mogelijk overlast hebben.

Gebruikers van De Wasbeek wordt geadviseerd te parkeren op het parkeerterrein van korfbalvereniging TOP. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt begrip voor de tijdelijke overlast.

Verkeersregelaars

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen zoals de DIRK supermarkt, de McDonald’s of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk. Om alles in goede banen te leiden, worden, op gezette tijden, verkeersregelaars ingezet.

Kermis
De gemeente zit nog met het probleem dat in de kermisweek (18 tot en met 24 september) het parkeerterrein van de Wasbeek niet beschikbaar is, tenzij de kermis dit jaar al naar het centrum van Sassenheim verhuist.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs