BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Documentaire over realisatie Sassembourg Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 9 juli 2017 - De realisatie van woon-zorg centrum Sassembourg is vastgelegd in een documentaire gemaaktg door Piet en Tessa Molenaar in opdracht van woonstichting Vooruitgang. De bouw van SassenBourg was startte op 12 december 2012. Exact drie jaar later werd de feestelijke opening op beeld vast gelegd. Afgelopen donderdag werd de film in Sassembourg vertoond.

Image

In 2010 maakte Piet Molenaar al opnames van het toen leegstaande verzorgingshuis De Schutse aan de Jan van Brabantweg. "Het slopen hiervan kon maar alvast op film staan", zegt Molenaar. De filmer maakte eerder documentaires voor woonstichting Vooruitgang. Deze gingen over de Oranjebuurt en het 95-jarig bestaan van de woonstichting. Onder de naam TGP Media Producties maken vader en dochter Molenaar bedrijfsfilms, documentaires en helpen zij particulieren met het filmen van speciale gebeurtenissen en het digitaliseren van dia's, negatieven en videobanden.

Tessa Molenaar schreef het script die als basis diende voor ruim 2 jaar filmen en interviewen tot het gebouw klaar was. Honderd uur beeldmateriaal werd voor de documentaire gecondenseerd tot 56 minuten.

"De bedenkers van het concept, de politiek, bewoners van de voormalige Schutse (nu Activite), voor- en tegenstanders en medewerkers op de bouw werden geïnterviewd. Kortom, we konden een zeer goed beeld neerzetten”, zegt Molenaar.

De filmmakers zagen donderdag een volle zaal naar de documentaire kijken. "Er komt toch publiek kijken naar iets wat jij samen met je dochter hebt gemaakt. Ook al is het al enige tijd geleden goedgekeurd, nu 'gebeurt het', zegt een trotse Piet Molenaar.

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs