BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Bokkenrijders komen tot leven in bibliotheek Voorhout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 24 juli 2014 - Dat in een bibliotheek verhalen tot leven kunnen komen, werd zaterdag in Voorhout wel heel duidelijk. Theaterschool Teylingen verzorgde een korte voorstelling over de Bokkenrijders, een verhaal dat vooral bekend is van De Efteling-attractie Villa Volta. De voorstelling was onderdeel van ‘Zomerklooien met Boeken’, een serie activiteiten van De Bibliotheek Bollenstreek voor kinderen die zich in de warmste maanden van het jaar niet willen vervelen en volop gebruik willen maken wat de bibliotheek te bieden heeft. (Foto's: Mariska de Graaff)

De bibliotheek vroeg Theaterschool Teylingen een voorstelling voor in de serie te maken. Het verhaal over de bende van de Bokkenrijders is onder meer in boekvorm uitgebracht en speelt zich af in de achttiende eeuw. De Bokkenrijders waren - volgens volksgeloof - personen of geesten die op bokken door de lucht reden. Het was een bende dieven, afpersers en plegers van gewelddadige berovingen in de Landen van Overmaas en het voormalige graafschap Loon (Wikipedia, red.) De attractie Villa Volta in De Efteling is een huis dat door 'bokkenrijder' Hugo van den Loonsche Duynen bewoond zou zijn geweest. Het is een door de Efteling bedachte sage.

Image
Hugo werd vertolkt door Geert Fortrie, de dochter van Hugo met zang door Manon Verbaan en de macht van de kerk door de ‘engel’ Joëlle van den Nouland. Bijgestaan door een kleine groep acteurs van de theaterschool hebben ze in korte tijd (twee weken!) een knappe mini-voorstelling weten neer te zetten. De kinderen in de bibliotheek keken met verbazing naar het spel, en luisterde naar de zang en de muziek. Een enkeling dook toch even weg achter een van de boekenkasten.

Image
Zomerklooien met Boeken is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar - toegang is gratis - en gaat nog door tot en met zaterdag 12 augustus. De eerstvolgende activiteit is zaterdag 29 juli in de bibliotheek van Sassenheim, kinderen kunnen er tijdens een presentatie van alles te weten komen over sterren en planeten. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs