BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Geen redding voor gewonde gans Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 16 augustus 2017 - Al bijna een week zit er in een weiland aan de Oosthoutlaan een nijlgans met een gebroken vleugel. Ondanks de verwonding blijkt het moeilijk de vogel te pakken te kijgen. De eigenaar van het land, een hobbyboer, heeft vandaag medewerkers van de dierenambulance begeleid over het land. Het is niet gelukt om de nijlgans te vangen. De vangst wordt bemoeilijkt omdat het weiland alleen langs de slootkanten betreden kan worden om het hooiland niet plat te trappen. Foto's Mariska de Graaff.

"Als tijdens de reddingspoging de gans niet aan de zijkant blijft en ze per ongeluk toch op het hooiland komen, zijn ze bang dat ze schade veroorzaken en daarvoor financieel aansprakelijk voor worden gesteld. Helaas ben ik zelf niet in staat om het weiland op te lopen om de gans te redden, maar ik ben wel woedend. De gans heeft hulp nodig", zegt Debbie van den Nieuwendijk die de gewonde gans in het weiland opviel.

Image

De nijlgans leeft in Nederland als exoot; van oorsprong komt het dier voor in Afrika in het dal van de Nijl. 's Winters wordt de nijlgans geschoten door jagers of krijgt de vos de gans te pakken. De nijlgans eet zaden, bladeren, grassen en stengels. Af en toe eet dit dier sprinkhanen, wormen en andere kleine dieren. De nijlgans in Voorhout is nog aardig snel en kan nog zwemmen, het zal dus niet meevallen om het dier te vangen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs