BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Anne Leltz en Leander van der Geest winnen Poldercross Afdrukken E-mail
ImageWarmond, 22 augustus 2017 - Leander van der Geest won vrijdag de 24e Poldercrossloop van Warmond  bij de heren. Bij de dames ging Anne Leltz er met de eer vandoor. In totaal hebben 450 deelnemers, waarvan 100 jeugdigen tot 14 jaar, weer genoten van de pure Warmondse blubber op de laatste vrijdag van de zomervakantie.

De route was dit jaar wat aangepast, enerzijds om het dorp te ontlasten en anderzijds door de aanwezigheid van blauwalg op bepaalde locaties. Over het algemeen vonden de deelnemers dat het parcours niet zwaarder was geworden.

Wethouder van Sportzaken van de gemeente Teylingen, de heer Bas Brekelmans, gaf het startsein voor de jeugd om 18.00 uur en een uurtje later voor de deelnemers van 14 jaar en ouder.  De eersten die door de sloten gingen waren de meisjes en jongens van  10 tot 14 jaar. Het parcours van 1500 meter, geheel in de Veerpolder werd het snelste afgelegd door Patricia Koot bij de meisjes en door Tom Timmermans bij de jongens.  

Image
Na de finish van de jeugd was het de beurt aan de deelnemers ouder dan 14 jaar, verdeeld over 4 klassen. De route van circa 5000 meter liep zowel door de Veerpolder als over Koudenhoorn met als keerpunt de Gemeentehaven in Warmond. De strijd bij de heren was snel beslist. Voor de zesde keer was Leander van der Geest als eerste binnen. Bij de dames was dat Anne Leltz. Bij de masters ging de overwinning naar Evi van der Geer en  Joost van Zeil.   

Natuurlijk is meedoen aan een dergelijk evenement belangrijker dan winnen. Dat was aan het tempo van veel deelnemers zeker af te zien. Geholpen door de vele vrijwilligers wurmden zij zich door de steeds dieper worden sloten en trokken zich er via de touwen uit langs de gladder wordende kanten. Bij de finish wachtte een verfrissing van de plaatselijke grootgrutter en een lekkere warme brandspuit en douche verzorgd door de Brandweer en Johan Heemskerk.

Net voor de prijsuitreiking dreigde het even mis te gaan doordat de hemelsluizen werden open gezet, maar de bui was gelukkig van korte duur.  De echte feestvierders bleven en onder de klanken van Puur Classics DJ team werd er tot ongeveer middernacht nagepraat.
De organisatie en deelnemers hebben nu al zin in de 25e Poldercross!
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs