BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Demonstratie zorgserre in Hyacintenstraat Afdrukken E-mail

SASSENHEIM, 5 september 2017 - Dindag is in Teylingen de eerste zorgserre geplaatst. De zorgserre is een op maat gemaakte unit die aansluitend aan de achterzijde van een eengezinswoning direct aan de gevel wordt geplaatst. In de Zorgserre bevinden zich de slaapkamer en sanitaire voorzieningen. De zorgbehoevende bewoner kan zo langer blijven wonen in zijn eigen huis. De zorgserre is gekoppeld aan lege huurwoning in de Hyacintenstraat en wordt gebruikt als modelwoning om het concept aan belangstellenden te laten zien.

Image

Vorig jaar maart werd vanuit het Zorgpact Teylingen de Zorgserre gepresenteerd. Een initiatief met als doel dat de inwoners van Teylingen zo lang mogelijk, comfortabel, zelfstandig kunnen blijven wonen.   

Via de zorgpartijen worden mensen geïnformeerd over mogelijk gebruik van de Zorgserre en tal van inwoners hebben zich afgelopen tijd gemeld om van de Zorgserre gebruik te mogen maken maar zijn, om diverse redenen, ook weer afgehaakt. Manager Wonen bij Vooruitgang, Johan van Buren, heeft diverse gesprekken met mensen gevoerd: ‘het blijft voor bewoners lastig voor te stellen hoe een Zorgserre achter de woning wordt geplaatst. Vandaar dat we hebben besloten om de Zorgserre daadwerkelijk bij een lege huurwoning in de Hyacintenstraat te plaatsen en te gebruiken als modelwoning. Niet alleen individuele inwoners maar ook personeel van zorginstellingen in de Bollenstreek kunnen dan een kijkje komen nemen, met name thuiszorgteams. Beelden zeggen meer dan duizend woorden, het beklijft dan beter.’, meent Van Buren.

Vorig jaar ontving het initiatief Zorgserre een bedrag van 10.000 euro van het Innovatiefonds Rabobank Bollenstreek. Dat wordt nu ingezet om de modelwoning te realiseren.

Gert-Jan van Egmond, aannemer en deelnemer in het ‘Langer Comfortabel Thuis’ netwerk is verantwoordelijk voor de realisatie. Van Egmond: ‘Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen maar woningen zijn daar niet altijd op ingericht. Daarom werken diverse organisaties waaronder de gemeente, ondernemers en woningcorporaties samen om dit te verbeteren. Het doel van het project is bewustwording. Het plaatsen van een Zorgserre is een hele klus maar vaak is met kleine ingrepen het huis al veiliger en comfortabeler te maken.”

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs