BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Dure projectmanager grondexploitatie Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 7 september 2017 - De gemeente Teylingen telde ruim 266.000 euro neer voor een externe ‘projectmanager grond’ die werkt aan complexe grondexploitatieprojecten, zo meldt het AD dat op zoek ging naar overheidspersoneel dat meer 'vangt' dan een minister. De gemeente zegt de projectmanager in te moeten huren omdat zij de benodigde specifieke expertise niet zelf in huis heeft. De ChristenUnie en PvdA hebben het College van de gemeente Teylingen om opheldering gevraagd.

De twee partijen willen weten wat de oorzaak is van de kennelijke noodzaak om iemand voor een dergelijk bedrag te moeten inhuren en waarom dat bedrag zo hoog moet zijn. 'Hier schrik ik wel een beetje van', aldus Frans Nederstigt (ChristenUnie): 'Ik begrijp een externe inhuurkracht op het eerste gezicht wat duurder lijkt dan gebruikelijk omdat in het uurtarief ook allerlei ondernemerskosten zijn verwerkt, maar een bedrag van €250.000 komt dan nog altijd neer op een bijzonder riant jaarsalaris. Ook Elsbeth Koek (PvdA) vindt het een bijzonder hoog bedrag: 'Dit is op de braderie in het dorp gewoon niet uit te leggen aan iemand die in de bijstand van een paar tientjes rond moet komen'.

Wat beide partijen zich ook afvragen is of er geen alternatieven voorhanden waren. Nederstigt: 'Het bedrag lijkt te suggereren dat iemand een bijzondere expertise had en/of dat iemand voor langere tijd en voor behoorlijk aantal uren per week is ingehuurd. Dan kun je je ook afvragen of de gemeentelijke organisatie dat niet anders had kunnen en ook misschien ook wel had móeten opvangen. Een beetje meer zorgvuldigheid met het belastinggeld van Teylingers lijkt me dan eerder op z'n plaats'.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs