BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Monumenten trekken veel bekijks Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 11 september 2017 - Veel Teylingers maakten afgelopen weekend van de gelegenheid gebruik om één van de vele monumenten in Teylingen te bezoeken. In Sassenheim was het Klasgenotenfestival, met ruim 250 bezoekers, het succes van het weekend.

Op drie oude schoollocaties was het voor de oud-leerlingen soms dringen voor de uitgestalde klassenfoto’s. De SOS had al zijn registers hiervoor opengetrokken. Van heinde en ver was men gekomen. Het weerzien van oud-klasgenoten was aandoenlijk. Velen maakten een afspraak om gezamenlijk nog iets te ondernemen in Sassenheim. Vanwege het opgeklaarde weer konden de opengestelde tuin van het Oude Koningshuys en het park van Huis ter Leede zonder regenkledij worden bezocht. Ook bij hofstede Rynhof kon men heerlijk in het zonnetje onder het genot van een gastvrij kopje koffie luisteren naar verhalen over het boerenleven.

Voorhout
In Voorhout was o.a. het museum van het Broederhuis Nieuw Schoonoord aan de Rijnsburgerweg bij uitzondering voor het publiek geopend. Dit museum geeft een prachtig overzicht van de geschiedenis van de Broedercongregatie Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten. Algemeen Overste broeder pastor Theo Blokland gaf het publiek een toelichting.

Image
(Foto: Monique van Buul HKV)

In het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout werd de tentoonstelling ‘Foto’s van Ferry Knop: daar staan alle
Voorhouters op!’ geopend. Zijn weduwe, die de opening mocht verrichten, constateerde tevreden dat Ferry 12,5 jaar naar zijn dood nog steeds in het dorp rondhangt. De tentoonstelling is nog tot eind dit jaar te zien.

Image
Ook de Warmondse monumenten waren het hele weekend te bezichtigen. Zoals elk jaar trok de tuin van het landgoed De Vroenhof weer veel nieuwsgierige bezoekers. Zij konden niet alleen genieten van het prachtige groen, maar ook van de lekkernijen die er werden klaargemaakt.

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs