BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
“Bekendmaken adres en school leerlingen speciaal onderwijs is geen datalek” Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 11 september 2017Het thuisadres en de school van Teylingse leerlingen in het speciaal onderwijs zijn bekendgemaakt bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer. Wethouder Kees van Velzen zei dit maandagavond naar aanleiding van de publicatie van RTL vorige week. CDA, ChristenUnie, PvdA en Trilokaal vinden dat de gemeente beter moet omgaan met de privacy van de inwoners. “Het lijkt wel of wethouder keer op keer blundert met leerlingenvervoer. Dit is één keer maar nooit meer. Het college staat op dit punt onder verscherpt toezicht”, zegt Elsbeth Koek (PvdA).

De publicatie is volgens de wethouder geen datalek. De gemeente moest volgen Van Velzen het leerlingenvervoer openbaar aanbesteden en dan moeten ook de gegevens aangeleverd worden zodat de aanbieders de kosten van het vervoer kunnen calculeren.

Shari van den Hout (ChristenUnie) vraagt zich af hoe ver het college af staat van de privacy van de inwoners. Met de gepubliceerde gegevens zou het in sommige gevallen mogelijk zijn de ziekte of beperking van een leerling te achterhalen. De gegevens stonden op aanbestendingssite TenderNed, waar iedereen een account kan aanmaken om openbare aanbestedingen te volgen.

Van Velzen noemt het bekendmaken van de gegevens ´buitengewoon vervelend´, maar wel een gevolg van openbaar aanbesteden op internet. De commissie Welzijn wil dat de wethouder alles in het werk stelt om herhaling te voorkomen.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs