BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raadsleden unaniem voor herinrichting sportpark Elsgeest Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 11 september 2017 – De schop kan snel de grond in voor de herinrichting van sport- en recreatiepark Elsgeest. De politiek staat unaniem positief tegenover de plannen voor de buitensport die 4,9 miljoen euro gaan kosten. Wethouder Brekelmans verwacht dat de goede samenwerking met de ambtenaren in Zuid Holland zal resulteren in goedkeuring door het provinciebestuur.

Het plan dat de naam ‘In de geest van Els!’ kreeg, voorziet in het realiseren van extra sportvelden en accommodaties voor voetbal, hockey en handbal, waarmee de drie verenigingen hun groeiverwachtingen kunnen realiseren en aan de inwoners van Voorhout meer ruimte wordt geboden voor sport en bewegen.

De voetbalkunstgrasvelden krijgen kurk infill en er komen luxere watervelden voor de hockey (zeer korte polyethyleen vezels die met water besproeid moet worden voor het spelen). Voor de handbal komt er een trainingshal.

Daarnaast wordt samen met de provincie een veilige ontsluiting van de Sportlaan met de provinciale weg N444 en verkeerscirculatie met extra parkeerplaatsen op het sportpark gerealiseerd.

Door het herstel en compenseren van water en groen wordt een natuurlijke ecologische overgang van het huidige recreatiegedeelte met de nieuw aangekochte gronden gerealiseerd.

Teylingen reserveert 800.000 euro om de woning en 2,3 hectare grond op Leidsevaart 3(a) te kopen. Hierdoor komt naast de ingang aan de Leidsevaart ruimte beschikbaar voor de uitbreiding van Elsgeest.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs