BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Hoogvliet en Vooruitgang willen winkel- en wooncomplex op Hortuslaan bouwen Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 12 september 2017 - Supermarkt Hoogvliet en woonstichting Vooruitgang willen een groot winkel- en wooncomplex op de Hortuslaan bouwen dat uitkijkt op een autovrij Kerkplein. Op het huidige Hortusplein komen parkeerplaatsen en nieuwe woningen. De schetsplannen werden dinsdagavond gepresenteerd door architectenbureau Groosman aan de raadscommissie Ruimte. Foto: De woningen en de Hoogvliet (rechts) gezien vanaf het Kerkplein.

Als de plannen doorgaan, dan worden 48 sociale huurwoningen op de Hortuslaan en aan de Westerstraat gesloopt. Vooruitgang laat weten dat zij zorgvuldig met deze huurders zullen omgaan en (tijdelijk) andere woonruimte zullen aanbieden.

Al vanaf midden jaren ’90 van de vorige eeuw denken de gemeente en Woonstichting Vooruitgang na over het herontwikkelen van het Hortusplein en omgeving. De bestaande woningcomplexen voldoen niet meer aan de wooneisen van deze tijd. De supermarkt van Hoogvliet (op dit moment tijdelijk in de Postwijk gevestigd) was aan de kleine kant en heeft geen optimale aansluiting op de winkels in het centrum.

De gemeente Teylingen heeft de optie de parkeergarage onder de Hoogvliet uit te breiden met extra capaciteit onder het Kerkplein. Volgens wethouder Brekelmans is dit de enige optie om een tweede grote parkeergarage in Sassenheim te realiseren.

Image

Bovenaanzicht met linksonder de Dorpskerk.

Image

Zicht vanaf de Westerstraat/Hortusplein

Image

Zicht vanaf de Westerstraat/Hortusplein

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs