BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Pas op met zonnepanelen in beschermd dorpsgezicht Warmond Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 13 september 2017 – Huiseigenaren die in het van rijkswege beschermd dorpsgezicht in Warmond wonen kunnen niet zomaar zonnepanelen op hun huis plaatsen. De gemeente kan handhavend optreden als er zonder vergunning panelen zijn geplaatst. Burgemeester Carla Beuer zegt in antwoord op vragen van Joost van Doesburg (PvdA) dat huiseigenaren de zonnepanelen nog niet van het dak hoeven te halen. De gemeente zal eerst voor het hele gebied een afweging maken of het dorpsgezicht danwel duurzame energie prevaleert.

Van Doesburg zegt dat er in Warmond angst is dat de gemeente zal handhaven bij huiseigenaren die zonder vergunning zonnepanelen hebben laten plaatsen. “Als er een beschermd dorpsgezicht is, dan is het vergunningsplichtig. We doen er nu niet vervelend over, maar ze moesten het wel eerst aanvragen”, zegt Breuer.

Rose Marie Keijzer (D66) vindt dat de gemeente duidelijker moet maken dat er binnen het beschermd dorpsgezicht andere regels over vergunningsaanvragen zijn dat in de rest van Teylingen.

De grenzen van het Warmondse beschermd dorpsgezicht staan hier aangegeven.


 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs