BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeenteraad stelt bespreking hoge kosten voor 'projectmanager grond' uit Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 13 september 2017 - De 266.000 euro die werd uitgegeven voor een 'projectmanager grond' wordt de komende raadsvergadering nog niet besproken. Het AD haalde Teylingen aan als één van de voorbeelden waar overheidspersoneel meer 'vangt' dan een minister. Hoewel het college op de gemeentelijke website uitleg geeft over de noodzaak van hoge kosten, zijn de schriftelijke vragen van de raadsleden nog niet beantwoord. Daarom wordt de bespreking en een motie van Trilokaal, die oproept om regelmatig te rapporteren over (dure) externe medewerkers, uitgesteld.

De gemeente betaalde 266.000 euro voor een ‘projectmanager grond’ aan het bureau waar de externe kracht voor werkt. Dit is een tarief waarin ook bureau- en bemiddelingskosten opgenomen zijn en is dus niet hetzelfde als salaris. De projectmanager werkt voor dit bedrag 3 dagen per week.

"De gemeente heeft, in dit geval, de benodigde expertise niet zelf in huis voor dit zeer complexe en omvangrijke exploitatieplan in combinatie met de grondexploitatie van het project Hooghkamer. De omvang van het exploitatieplan is erg groot, namelijk 120 miljoen euro, bestaande uit 60 miljoen kosten en 60 miljoen opbrengsten die beiden afzonderlijk gemanaged moeten worden.

Daarom is een projectleider met de juiste achtergrond en expertise ingehuurd voor een tarief dat in de markt gevraagd wordt voor een project van deze complexiteit en omvang, dat bovendien binnen de beschikbare tijd en geld uitgevoerd moet worden.

Belangrijk in deze discussie is te melden dat de kosten die de gemeente maakt voor externe inhuur, via het exploitatieplan door de projectontwikkelaars aan de gemeente worden vergoed. Deze kosten komen dus niet ten laste van de gemeentelijke begroting", aldus de gemeente.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs