BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 13 september 2017 – Het college wil op station Sassenheim een bewaakte fietsenstalling realiseren om fietsendiefstal tegen te gaan. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. De goedkoopste variant met bewaking van 07.00 uur tot 19.00 uur op werkdagen kost 80.000 euro per jaar. Buiten de openingstijden worden er camera's gebruikt die de beelden opslaan en waar de politie op afstand kan meekijken.

Maregroep heeft aangegeven dat zij deze dienst nog niet kunnen verlenen. Burgemeester Breuer is in gesprek met Stichting Biesieklette die in de regio Den Haag al een groot aantal bewaakte fietsenstallingen beheert. Biesieklette stelt als voorwaarde dat er een hek om de fietsenstalling geplaatst wordt.

De politieke partijen reageerden woendag positief op het voorstel in de commissie BFT. Burgemeester Breuer benoemde de drie voordelen: Minder fietsendiefstal, een veiliger gevoel voor de reizigers en werkgelegenheid voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Joost van Doesburg (PvdA) vreest voor een 'waterbedeffect': fietsendieven zouden voor 07.00 uur en na 19.00 uur kunnen toeslaan. “We geloven er niet in dat de politie buiten de openingstijden tijd heeft om in te loggen op de cameras, dat is schijnoplossing”, zegt hij. Een ruimere openstelling van 05.45 uur tot 00.45 uur inclusief het weekend kost 162.500 euro per jaar. Er is nog geen meerderheid in de gemeenteraad om zo veel geld uit te geven.

CDA en VVD peilden onlangs de mening van de treinreizigers en toen bleek dat de meeste reizigers voor cameratoezicht zijn. Frans Nederstigt (ChristenUnie) zegt dat fietsendieven zich weinig aantrekken van camera's omdat de kans om herkend en gepakt te worden erg laag is. Bovendien kost cameratoezicht meer dat de totale schade van de gestolen fietsen.

Voorhout
De criminaliteitscijfers van politie laten zien dat voor station Voorhout de gebruikelijke maatregelen zoals inzet lokfiets, extra toezicht door boa’s en politie, graveren van fietsen etc. op dit moment afdoende zijn. Station Sassenheim heeft een excentrische ligging en heeft hogere criminaliteitscijfers. De maatregelen die worden voorgesteld in de notitie zijn dan ook toegesneden op station Sassenheim.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs