BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Van Velzen blijft verantwoordelijk voor probleemdossier leerlingenvervoer Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 28 september 2017 - Oppostiepartijen Trilokaal, PvdA en ChristenUnie hebben geen vertrouwen meer in wethouder Kees van Velzen bij de behandeling van het probleemdossier leerlingenvervoer. Zij dienden donderdag in de gemeenteraad een motie in om het dossier over te dragen aan een andere wethouder. VVD, D66 en CDA steunden de motie niet waardoor het met 16 tegen 7 stemmen werd verworpen.

Frans Nederstigt (ChristenUnie) zegt dat er herhaaldelijk problemen zijn geweest met het leerlingenvervoer voor leerlingen in het bijzonder onderwijs onder verantwoordelijkheid van wethouder Kees van Velzen. Bij de laatste aanbesteding zijn de adressen van de leerlingen openbaar gemaakt en de nieuwe vervoerder staat soms te laat bij de leerlingen voor de deur. De leerlingen zien ook veel wisselende chauffeurs. "De lijst met problemen met het leerlingenvervoer bijzonder lang. De wethouder moet niet de gelegenheid geboden worden om nog meer rommel te maken", zegt Nederstigt.

Elsbeth Koek (PvdA) zegt dat de nonchalance van de wethouder over het openbaar maken van de adressen van de leerlingen een bestuurder onwaardig is. Van Velzen laat volgens Koek ook geen verbeterplan zien.

Dion Piket (Trilokaal) zegt dat het vertrouwen in de wethouder op dit dossier weg is. "We verachten dat de wethouder zekerheden en vertrouwen geeft in het dossier leerlingenvervoer", aldus Piket.

Coalitie
Marlies Volten (VVD) erkent dat er nog problemen zijn met het leerlingenvervoer waarbij de leerlingen soms staan te wachten op de chauffeur. "De motie is daarvoor geen oplossing. We vinden dat de wethouder dit probleem snel moet oplossen", zegt Volten. De VVD-fractievoorzitter vindt dat Nederstigt op de persoon speelt en niet op de bal en vermoedt dat de komende verkiezingen hierbij een rol spelen.

Rose Marie Keijzer (D66) zegt dat er van alles mis ging na de keuze voor een nieuwe vervoerder. "Gegevens liggen op straat, dat kan en mag niet gebeuren. De oppositie wil het dossier aan een andere wethouder geven. Komt de auto dan op tijd? Met altijd dezelfde chauffeur? Werken er andere ambtenaren aan? Nou nee!", zegt Keijzer. Zij roept het college op om zo hard mogelijk aan het oplossen voor het probleem te werken.

Peter Scholten (CDA) beperkte zich tot de uitspraak "De CDA fractie vindt motie misplaatst en het draagt niet bij aan een oplossing". Ook wethouder Van Velzen gaf alleen aan dat hij teleurgesteld was over de motie en het lage vertrouwen van de oppositie in hem.

Burgemeester Carla Breuer gaf aan dat het openbaar maken van de adressen van de leerlingen is voorgelegd aan de Autoriteit Persoonsgegevens. "Zij gaven aan dat er geen sprake was van een datalek. Het verwijderen van de gegevens was afdoende", aldus Breuer.

Zie ook “Bekendmaken adres en school leerlingen speciaal onderwijs is geen datalek”

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs