BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raad akkoord met bewaakte fietsenstalling Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 28 september 2017 - De gemeenteraad heeft vanavond unaniem ingestemd met een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim. De fietsenstalling zal van 7.00 to 19.00 bewaakt zijn. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. Het PvdA-voorstel om van de eerste tot de laatste trein geopend te zijn kreeg alleen steun van D66 en ChristenUnie. Burgemeester Carla Breuer zegt dat zij, met de goedkeuring van de raad op zak, in gesprek gaat met de NS en Prorail. Zij moeten akkoord gaan met bewaking die niet volledig van de eerste tot laatste trein aanwezig is.

Breuer is in gesprek met Stichting Biesieklette die in de regio Den Haag al een groot aantal bewaakte fietsenstallingen beheert. Biesieklette stelt als voorwaarde dat er een hek om de fietsenstalling geplaatst wordt en er camera's geplaatst worden.

Hek
De fietsenstalling wordt voorzien van een laag hek waarvan de ingang buiten openingstijden geopend zal zijn. Joost van Doesburg (PvdA) vreest dat de 'openingstijden' voor fietsendieven dan voor 07.00 uur en na 19.00 uur zullen zijn. Breuer raadt mensen, die hele vroege of late werktijden hebben, aan de bestaande fietskluizen gebruiken. Voor cameratoezicht aan de Warmondse kant van het station en binnen de hekken heeft Breuer al goedkeuring van het Openbaar Ministerie.

Duur
"Zijn we niet gek geworden met z'n allen? Er worden zo'n 70 tot 80 fietsen per jaar gestolen rondom station Sassenheim. Dat betekent dat we zo'n 1000 euro per fiets uitgeven om te voorkomen dat de fietsen gestolen worden", zo rekende Frans Nederstigt (ChristenUnie) op ironische toon voor. Het feit dat de bewaakte fietsenstalling een arbeidsmarktproject is, gaf voor de ChristenUnie de doorslag om voor te stemmen.

Marlies Volten (VVD) gaf aan dat bij het overwegen van de kosten ook rekening gehouden moet worden met preventie van vandalisme en diefstal van auto's.   

Peter Scholten (CDA) zegt dat hij verwacht dat de camera's 24 uur per dag draaien. Burgemeester Breuer bevestigt dit en zegt dat de politie op afstand kan meekijken. Joost van Doesburg (PvdA) twijfelt of dit veel zin heeft: "Je krijgt de opnamen nooit te zien en de politie heeft ook geen tijd om mee te kijken". Een ruimere openstelling van 05.45 uur tot 00.45 uur inclusief het weekend kost echter 162.500 euro per jaar. Dat is te veel voor een meerderheid van de raad.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs