BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AkzoNobel Sassenheim koopt windenergie Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 29 september 2017 - AkzoNobel heeft voor all haar Nederlandse verf- en coatingsfabrieken, waaronder de vestiging in Sassenheim, een contract gesloten met Eneco op volledig op windenergie te draaien. Het contract voor 66 GWh per jaar, vergelijkbaar met een stad met 33000 inwoners, loopt tot 2020. Foto AkzoNobel

Met het contract wordt 19 duizend ton koolstofdioxide uitstoot voorkomen. AkzoNobel wil voor 2050 helemaal op groene energie draaien.

AkzoNobel wil in Sassenheim ook eigen windmolens plaatsen. "Het is beleid van AkzoNobel om groene stroom dicht bij de productiefaciliteiten op te wekken", zei Hans de Boer van AkzoNobel in juni 2017. AkzoNobel moet nog een formele aanvraag voor de windmolens indienen.

Antje Jordan van de provincie Zuid Holland zei in juni dat de komende jaren veel groene energie nodig is. Het aandeel moet van 6% nu naar 14% in 2020. Het kost veel tijd om het stroomnetwerk aan te passen om deze stroom naar de gebruikers te brengen, daarom vindt de provincie windturbines direct bij grootgebruikers zoals AkzoNobel noodzakelijk. Bij het Eneco-contract zal dit nog geen probleem zijn, de groene energiecontracten gaan over het opwekken van de windenergie maar deze wordt niet specifiek bij AkzoNobel afgeleverd. Alleen het totaalaanbod van duurzame stroom in Nederland groeit.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs