BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Afbouw molen van Speelman toch nog een keer overwegen' Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 10 oktober 2017 - De PvdA en D66 denken toch weer aan afbouw van de molen van Speelman in de Sassenheimse H. Knoopstraat. Joost van Doesburg (PvdA) wil de discussie over de afbouw van de molenstomp heropenen. Fred Koot (D66) erkent de politieke realiteit waarbij de gemeenteraad in 2013 afbouw van de molen tegenhield. Maar hij zegt ook: "Misschien hebben we wel een kans gemist met elkaar. Ik wil het toch nog een keer overwegen". Ook de ChristenUnie gaf dinsdag aan niet echt tegen afbouw van de molen te zijn.

De PvdA, D66 en de ChristenUnie hebben een minderheid van 9 zetels in de raad, waardoor er voor de molenstichting nog niet direct hoop is voor afbouw van de molen.

Wethouder Bas Brekelmans noemt het een 'heel raar signaal' om de discussie over de afbouw nu weer te openen. Bob Keeven (VVD) is het met hem eens. Dion Piket (Trilokaal) is ook geen voorstander van het opnieuw bespreken van het onderwerp, omdat je dan alle verworpen besluiten uit het verleden wel opnieuw ter discussie kan stellen.

De commissie ruimte besprak dinsdag een nieuwe bestemmingsplan voor de molen met een bouwhoogte tot 9,5 meter. De gemeente staat ook toe dat stichting De Molen van Sassenheim de molenstomp mag gebruikten voor meerdere bestemmingen zoals wonen, kantoor, dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs