BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Turborotonde Voorhout in gebruik genomen Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 23 oktober 2017 - Al het verkeer kan sinds maandag gebruikmaken van de nieuw aangelegde turborotonde bij de Nagelbrug in Voorhout. De nieuwe rotonde moet  de verkeersdoorstroming en –veiligheid tussen Voorhout, Noordwijk en de A44 verbeteren. (Foto's: Maurice Hoogeveen en Mariska de Graaff)

Eerder dit jaar werd de fietsers- en voetgangersonderdoorgang bij de Nagelbrug opengesteld. Daardoor werden langzaam en snel verkeer gescheiden. De fietsers maakten al gebruik van de Nagelbrug, die nu aangesloten is op de onderdoorgang. Het kunstwerk ‘De Kus’, dat vorige maand al werd onthuld , maakt de nieuwe entree van Voorhout compleet.

Tot ongenoegen van veel Voorhouters besloot de provincie om voor de aanleg van de rotonde de 19e eeuwse boerderij Oostdam te slopen . Ook Waaggebouwtje uit 1730, waar nog een authentiek weegtoestel uit de achttiende eeuw stond, werd met de grond gelijk gemaakt.

Image
Provincie Zuid-Holland werkt nog verder aan verbetering van de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming in de regio. In 2018 gaat het onderhoud aan de N444 nog verder. Dan wordt het weggedeelte tussen de Nagelbrug en de rotonde bij de G.J. Sikkensweg verbreed en een stuk verlegd. Ook hier staat veiligheid voorop. De weg wordt ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Als laatste wordt het weggedeelte tussen Voorhout en Noordwijk aangepakt.

Image
In de omgeving van de rotonde is de aannemer nog bezig met afrondende werkzaamheden. Het fietspad tussen de Sportlaan en de Nagelbrug wordt in het laatste kwartaal van 2017 aangelegd.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs