BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Tommy Wieringa en Wim DaniŽls te gast tijdens tiende Kunstweek Afdrukken E-mail
WARMOND, 24 oktober 2017 – Begin november staat Warmond weer een week lang in het teken van de kunst. Voor de tiende editie van de Kunstweek Warmond zijn een aantal grote namen gestrikt, zoals schrijver Tommy Wieringa en taalvirtuoos Wim Daniëls. De Kunstweek vindt plaats van 4 tot en met 12 november.

Het thema van de Kunstweek 2017 is Verfrist en vertrouwd. Succesvolle elementen uit de vorige edities keren terug, zoals Gluren bij de buren, het concert van het Monward Consort en exposities in de verschillende galerieën. Ook is er een diner chantant in restaurant La Croûte: zangeres Camadou zingt daar Franse chansons.
Natuurlijk wordt ook het Literair Café weer gehouden. Dit jaar komt schrijver Tommy Wieringa vertellen over zijn pas verschenen boek De heilige Rita. Dit programmaonderdeel verhuist naar de tweede zaterdag van de Kunstweek.

Poëziecafé
Er zijn ook nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd, zoals het Poëziecafé, waarin het jonge schrijftalent Marieke Lucas Rijneveld voordraagt en vertelt over haar werk.
Dit jaar is er een recordaantal workshops, variërend van botanisch tekenen, vilten en tuinontwerp tot handlettering, creatief schrijven en tekenen op je iPad. Ook voor kinderen zijn er workshops, zoals vissen schilderen, werken met klei en schilder je eigen wereld. “We zijn blij dat we zo’n divers aanbod kunnen presenteren. De Kunstweek is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze met kunst in aanraking te komen”, aldus Hans Goudsmit, drijvende kracht achter de Kunstweek.

Krachten bundelen
Om de Kunstweek mogelijk te maken, bundelen culturele instellingen en ondernemers in Warmond de krachten. Zo hebben galerieën Het Oude Raadhuis en De Pomp speciaal voor de gelegenheid exposities samengesteld. Ook zijn er activiteiten in Het Trefpunt, dat in de Kunstweek een muziektheatervoorstelling heeft geprogrammeerd. Andere programmaonderdelen vinden plaats in De Oude School, restaurant La Croûte en de Protestantse Kerk.
Veel kunstenaars uit Warmond zijn betrokken bij de Kunstweek. Ze geven optredens, lezingen en workshops of exposeren hun werk. Ook bieden steeds meer bewoners van de Dorpsstraat hun raam aan als kleine pop-upgalerie.
De organisatie van de Kunstweek is dit jaar aangevuld met een aantal nieuwe leden. De commissie bestaat uit Hans Goudsmit, Ingrid de Nie, Peter Leerdam, Xandra Rotteveel, Nicoline Heemskerk, Jeannette Heijmenberg, Ruud Aanhane, Eveline Korving en Irma Ooijevaar.

Vrienden
Het was even de vraag of de Kunstweek in Warmond dit jaar door kon gaan, omdat het evenement voor het eerst geen subsidie meer krijgt van de gemeente Teylingen. Door de reserves goed te benutten, is de editie van dit jaar veiliggesteld.
Voor volgend jaar gaat de organisatie op zoek naar manieren om het benodigde budget bij elkaar te brengen. Daarmee wordt al tijdens de Kunstweek 2017 een begin gemaakt: dan start een actie om vrienden te werven. Mensen die de Kunstweek een warm hart toedragen, mogen zich voor een bedrag van tien euro vriend noemen. Voor dat bedrag krijgen ze een unieke set ansichtkaarten, waaraan plaatselijke kunstenaars belangeloos een bijdrage hebben geleverd.

Het volledige programma van de Kunstweek 2017 is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl . In Warmond worden huis-aan-huis flyers verspreid.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs