BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Brand' in Julianakerk stelt brandweerkorpsen op de proef Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 29 oktober 2017 - In de Julianakerk in Sassenheim wordt brand gemeld. De brandweer treft bij aankomst ook nog eens een auto aan die op zijn kant ligt. In de kerk oefent ondertussen een koor die nog niets weet van alle rampspoed. Dit was de oefening die het Sassenheimse brandweerkorps zaterdag had georganiseerd voor de de finale van de regionale vaardigheidstoetsen voor korpsen uit de regio. Foto's Edwin van der Wijngaard.

Als het korps uit Nieuwekerk zaterdagmiddag aan komt rijden treffen ze een auto aan van een brandweerman die op eigen geledenheid naar de brand is gereden. Zijn auto is echter tegen een container aangebotst en op zijn kant beland. Iemand die bij de container stond te werken is met zijn hand bekneld geraakt tussen de auto en de container.

Al snel komt de koster uit de kerk rennen naar de brandweer. Achter de kerk is bij werkzaamheden door de loodgieter brand onstaan in een technische ruimte. Op het dak staat nog een loodgieter in de rook.

Belangstellenden voor de brandweeroefeningen zijn dan al de kerk ingelopen waar zij op een videoprojectie kunnen zien wat er buiten gebeurt. Een tijdje later gaat de brandweer de kerk ontruimen. De bevelvoerder van de brandweer spreekt de dirigent aan: het hele koor moet de kerk uit. Bovenin de kerk naast het orgel staat inmiddels een man te roepen en zij er rookwolken te zien. Snel wordt een ladder de kerk in gedragen waarna de man naar beneden gehaald kan worden. De doorgeslagen brand kan bovenin de kerk worden geblust.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs