BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeente maakt AEDs toegankelijk voor vrijwilligers HartveiligWonen Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 31 oktober 2017 - De gemeente Teylingen heeft besloten dat de AED’s, die nu nog in de gemeentelijke kantoren hangen, in een buitenkast geplaatst worden. De AED’s worden aangemeld bij HartveiligWonen en zijn daarmee dag en nacht beschikbaar voor hulpverlening in Teylingen. De gemeente Teylingen neemt deel aan HartveiligWonen. Dit is een vorm van burgerhulpverlening bij een reanimatiemelding, om de minuten voordat een ambulance ter plaatse is te overbruggen en de reanimatie vast op te starten. Foto Mariska de Graaff.

Voor het goed functioneren van deze manier van burgerhulpverlening zijn vrijwilligers en beschikbare AED’s hard nodig, die worden aangemeld bij HartveiligWonen. Na een melding van een hartstilstand worden vrijwilligers opgeroepen om rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan en worden er andere vrijwilligers opgeroepen om eerst een AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan.

Met begeleiding van HartveiligWonen is er een enthousiaste werkgroep van inwoners uit Teylingen aan de slag gegaan om plaatsgenoten te motiveren zich op te geven als reanimatiehulpverlener, om te inventariseren waar er in Teylingen AED’s zijn en te vragen of particulieren, instellingen en bedrijven bereid zijn deze AED’s in buitenkasten beschikbaar te stellen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs