BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Cultuur Verheft speelt Goed fout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 14 november 2017 - In het toneelstuk Goed fout, geschreven door Haye van der Heijden, laten de spelers van Cultuur Verheft de soms ingrijpende gevolgen van de tweede wereldoorlog zien. Voor de voorstellingen van 16 en 17 november zijn nog kaarten beschikbaar. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Image

Image

Image 

Al toen hij nog een kleine jongen was, is regisseur Peter Kales gefascineerd geraakt door de oorlog. Waarom doen mensen elkaar dit aan? Wat zijn de gevolgen van een oorlog voor families maar ook voor hun nageslacht? De psychische gevolgen gaan, weliswaar in steeds mindere mate, over van generatie op generatie. Niet iedereen vertelt haar/zijn oorlogsverhaal. Niet iedereen kan erover praten, er is te veel gebeurd, te veel emoties, te erg! De generatie die de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds ouder en sterft langzamerhand uit. Belangrijk is echter dat het verhaal verteld blijft worden als een soort waarschuwing; dit mag nooit meer gebeuren.

Ben is overleden. Hij heeft met zijn vrouw in een kamp gezeten en waarschijnlijk, in hun wanhoop, hun kind “verkocht” voor hun leven, iets waar zijn dochter Elsbeth, nu zij zelf zwanger is, achter probeert te komen. De vader van haar vriend heeft in de oorlog bij de NSB gezeten. De ouders van de buurvrouw hebben juist in het verzet gezeten. Dit zorgt voor verhitte discussies en verwijten.

Brummer is een oude vriend van Ben en hoort alles zwijgend aan. Als hij boven de denkbeeldige kist zijn oude vriend toespreekt, komt dat bij iedere bezoeker binnen. Sterk stukje acteren van Jan Regeer.

Image

Image

Image

Image

Renee, het buurmeisje van Ben en gespeeld door Nathalie Wolvers, heeft de oorlog niet meegemaakt en geeft met haar jeugd en humor nog wat lucht aan het hele verhaal al krijgt ze daarvoor meerdere malen een reprimande van haar moeder, gespeeld door Edith Wolvers. Goed samenspel.

Het verhaal van Ida, gespeeld door Carolien Dangerman, de schoonzuster van Ben die ernstig ziek is, geeft het verhaal extra lading. Haar man Donald, overtuigd gespeeld door Edward Maasdijk, weet niet goed hoe hij hiermee om moet gaan en zegt steeds de verkeerde dingen. De wanhoop van Ida, de twijfels en emoties over de zwangerschap van Elsbeth, en het goede tegenspel van Casper Dangerman maakt dat je als kijker geboeid blijft

Iemand die zeker niet onvermeld mag blijven is Richard Brown die zorgt voor het licht en geluid. Het lichtspel, de muziek en vooral de timing maakt dat deze taak niet voor iedereen is weggelegd en het bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in het stuk.

Cultuur Verheft heeft een uitstekende reputatie opgebouwd wat veelzijdigheid betreft en krijgt daar doorgaans veel waardering voor door haar publiek.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs