BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Veel paardekrachten voor Sint in Voorhout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 19 november 2017 - Zaterdag was er vanaf 12:30 uur in de Herenstraat en de Jacoba van Beierenhof een invasie van Pieten. In totaal waren er bijna zestig Pieten naar Voorhout gekomen om er een Voorhouts feestje van te maken. Sinterklaas kwam niet te paard maar met een Polaris Slingshot driewieler met 173 paardekrachten. Foto's Mariska de Graaff.

Muzikale ondersteuning werd verzorgd door elf muziekpieten die geoefend hadden bij Sint Cecilia en de pepernoten van de hemel speelden.

Alle winkeliers hadden hun medewerking toegezegd bij dit kinderfeest en hadden hun etalages leuk versierd! Bij menig winkelier konden de kinderen en hun ouders lekkere dingetjes proeven. Ook was er aan de kinderen met een allergie gedacht. Tussen de pieten liep er een speciale piet rond, herkenbaar aan een groene vlag, met glutenvrije pepernoten in zijn zak.

Image

Image

Image

Image 

Ook waren er spelletjes te doen, waaronder sjoelen in de kleurrijke pepernotensjoelbak en, als een echte Piet, kadootjes gooien in een schoorsteen.

Citymanager John van der Tol, hoofd van de Sintcentrale van Cultuur Verheft Kitty Does en de winkeliers hebben al weken van te voren plannen gemaakt met elkaar, om Sinterklaas groots te ontvangen in het dorp. Dat is zeker gelukt!

Bij de winkels konden van te voren stempelkaarten gehaald worden en op zaterdagmiddag gingen de kinderen op zoek naar twintig genummerde pieten. Met deze bestempelde kaart verzamelden de kinderen zich vanaf 14:15 uur op het Kerkplein, waar er al zingend, onder leiding van Puk en Mik, op de Sint werd gewacht. Die kwam in een prachtige rode sportauto, beschikbaar gesteld door Nederzandt te Noordwijk.

Image

Image

Image

Image

Burgemeester Breuer ontving Sinterklaas met hartelijke woorden en ze is blij dat hij de komende tijd in Voorhout verblijft en er af en toe zelfs overnacht. In de bibliotheek van Voorhout is er een prachtige slaapkamer ingericht voor hem. (Bezoektijden vrijdag 24 november en vrijdag 1 december van 16:00 tot 17:00 uur en op woensdag 29 november van 15:00 tot 16:00 uur).

Daarna konden de kinderen in het mooie paviljoen, hun stempelkaarten inleveren in ruil voor een speculaaspop. Wie dat wilde mocht ook nog op de foto met de Goedheiligman. Tot 16:15 uur heeft hij de kindjes ontvangen en hen gezegd dat ze vanavond allemaal hun schoen mogen zetten.

Zondag 26 november zal Sinterklaas ook aanwezig zijn voor handjes en foto's bij de poppenkastvoorstelling van Cultuur Verheft (kaarten à €5,00 bij Toys2Play).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs