BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeentelijke onderscheiding voor Herman Verhoef Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 22 november 2017 - De heer H.J.N. Verhoef (86) ontving woensdagavond uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn inzet voor de Stichting Oud Sassenheim. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse dia-avond van de Stichting, die gehouden werd in de Julianakerk in Sassenheim.

De Stichting Oud Sassenheim is een vrijwilligersorganisatie die wordt gedragen door mensen die cultuurhistorie een warm hart toedragen en de kennis van de lokale historie willen verdiepen en vastleggen. De heer Verhoef was in 1990 mede-oprichter van de Stichting en was tot 1 mei jl. met ruim 27 jaar het langst zittende bestuurslid, met als hoofdfunctie archivaris. Hij is vanaf de instelling van de Werkgroep Historie in 1994, lid van deze werkgroep geweest en wil dat ook blijven zolang hij dat kan.

Uitgaven
De heer Verhoef heeft meegewerkt aan diverse uitgaven van de stichting zoals het Stratenboek en het boek ‘Sassenheim in grootmoeders tijd’ (samen met Jasper van Teylingen). Ook hield hij zich bezig met het redigeren en corrigeren van de uitgaven; niet alleen taalkundig, maar vooral ook voor wat betreft de controle op de juistheid van de historische feiten.

Verder was de heer Verhoef van meet af aan betrokken bij het identificeren en beschrijven van archiefstukken en beeldmateriaal en met name in de beginjaren nauw betrokken bij het inrichten van foto-exposities. Tenslotte heeft hij zijn enorme ansichtenverzameling ingebracht in de beeldbank van de Stichting.

De heer Verhoef ontving in 2010 zowel een Koninklijke onderscheiding als de erepenning van de Stichting Oud Sassenheim.
 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs