BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Parkeerdek station Sassenheim geopend Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 22 november 2017 - Het parkeerterrein beschikt met het extra parkeerdek over 520 parkeerplaatsen. De afgelopen vier maanden was het parkeerterrein dicht, vanwege de bouw van het parkeerdek. Vandaag openden gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Bas Brekelmans de nieuwe P+R Station Sassenheim. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Image

Door het doorknippen van een lint kwamen de ballonnen omhoog die voor de nieuwe P+R Station Sassenheim hingen. Vervolgens werd met de electrische auto van de gemeente het eerste rondje over het parkeerdek gereden.

Wethouder Bas Brekelmans: ‘Een mooi moment! Met deze parkeervoorziening verstevigen we de dagelijkse bereikbaarheid van onze Bollenstreek en stimuleren we automobilisten hun reis voort te zetten met de trein. Ik ben er trots op dat we zo’n geweldige voorziening hebben in Sassenheim!’

Station Sassenheim succes
Station Sassenheim ontvangt inmiddels ruim 3800 reizigers (in- en uitstappers) per dag. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk.

De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met ongeveer 240 extra parkeerplaatsen. In totaal zijn er nu 520 parkeerplekken voor het dagelijks woon- werk verkeer. De gemeente Teylingen gaat opletten of de P+R veelvuldig gebruikt wordt door langparkeerders. Mocht dit zo zijn, dan zal de gemeente maatregelen treffen. Er zijn al voorzieningen aangebracht om betaald parkeren in de toekomst mogelijk te maken.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: ‘Met de verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen bij dit station maken we het de reiziger gemakkelijker. En daar gaat het om: dat je ongeacht de keuze van vervoermiddel snel en gemakkelijk kunt komen waar je wilt zijn. Van deur tot deur. Een goede overstap van het ene vervoermiddel op het andere hoort daar bij. Het Rijk, de provincie en de gemeente hebben met dit project de regio weer een stukje bereikbaarder gemaakt.’

Volgens Vermeulen komt Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, binnenkort zelf met de trein een kijkje nemen op het P+R Station Sassenheim.

Image

Image

Bereikbaarheid in de bollenstreek
De gemeente Teylingen heeft in nauw overleg met buurgemeenten, de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland een pakket aan maatregelen ontwikkeld om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren voor zowel auto, openbaar vervoer als fiets. De uitbreiding van het P+R Station Sassenheim is één van de maatregelen. Net als de pas afgeronde reconstructie van de Nagelbrug en de N444. Komende projecten zijn onder andere de aanleg van de noordelijke randweg Voorhout, het verbeteren van fietsverbindingen tussen Noordwijk en Sassenheim en de realisatie van een Hoogwaardige Openbaar Vervoer verbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Zowel de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Teylingen betaalden mee aan de nieuwe parkeervoorziening.

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs