BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bestuur TOV treedt af na mislukken ondernemersfonds Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 3 december 2017 - Het bestuur van de Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) legt haar functie neer. De aanleiding is het besluit van de gemeenteraad op 30 november om geen geld meer toe te kennen aan het Ondernemersfonds per 2018. Voorzitter René Vos, vice-voorzitter Hans Oudshoorn, secretaris Willemien Wagner en penningmeester Mike Korenvaar zullen zullen slechts de hoogstnoodzakelijke activiteiten uitvoeren tot aan de ledenvergadering van begin 2018.

De Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) was voorstander van het Ondernemersfonds, dat onder andere een oplossing bood voor free riders waarbij ondernemers profiteren van collectieve acties zonder er aan mee te betalen.

"Ondanks meervoudig en uitvoerig overleg, waarin enerzijds de onvolkomenheden in de huidige regeling en anderzijds de positieve effecten van het ingestelde fonds uitgebreid aan de orde zijn gekomen is de gemeenteraad niet overtuigd. Slechts een haperende evaluatie en het geruzie tussen partijen heeft de raad tot dit besluit gebracht, de toenaderingen die er in de afgelopen maanden zijn geweest tussen voor- en tegenstanders ten spijt. Dat de raad vrijwel unaniem het voorstel van het college heeft verworpen, waar door het voltallig bestuur van de Teylingen Ondernemersverening zoveel tijd, geduld en energie in is gestoken, is voor ons bijzonder pijnlijk, waarbij uiteindelijk de woorden van de fractievoorzitter van de PvdA feilloos het gevoel binnen ons bestuur weergeven: 'het gebrek aan visie en daadkracht binnen deze raad is ontluisterend'", aldus het bestuur.

Begin 2018 organiseert de TOV een bijzondere algemene ledenvergadering waarin het bestuur verantwoording aan haar leden zal afleggen. Het bestuur: "Ondanks alles hopen wij dat een mogelijk nieuw te vormen bestuur in staat zal zijn de ontstane initiatieven te borgen. Het feit dat de TOV in 2017 weer in ledenaantal is gegroeid geeft voldoende aanleiding tot deze veronderstelling".

Zie ook:  Teylingen stopt met Ondernemersfonds na twee jaar ruzie tussen ondernemers

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs