BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Schooltuinen winnen Teylinger Trofee Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 7 december 2017 - Het Schooltuinenproject in het Sassenheimse Park Rusthoff heeft de Teylinger Trofee gewonnen. Dat maakte wethouder Arno van Kempen donderdag bekend tijdens een bijeenkomst bij Cheers in Voorhout.  De vrijwilligersprijs bestaat uit een trofee in de vorm van een pauw van kunstenaar Mariska Schomper en een cheque ter waarde van 1000 euro. De twee andere genomineerden waren Repair café Teylingen en Kunst in 't Overbosch. Foto’s: Mariska de Graaff.

Het schooltuinproject in Park Rusthoff in Sassenheim laat jaarlijks ruim 100 basisschoolleerlingen ervaren hoe je zelf voedsel kunt kweken. Er zelf achter komen wat er allemaal voor komt kijken om sla of boontjes te verbouwen en hoe belangrijk bijvoorbeeld bijen zijn om mooie aardbeien te krijgen. Los van alle trendy ontwikkelingen bestaat het schooltuinen in Park Rusthoff al ruim 40 jaar. Wel is het inmiddels uitgegroeid  tot een professioneel project waarbij de leerlingen ruim een half jaar lang, wekelijks onder schooltijd, een uur naar de tuinen komen en er stap voor stap achter komen dat er een heel verhaal blijkt te zitten achter dat zakje gesneden andijvie.

De vier deelnemende scholen maken al jaren dankbaar gebruik van dit door 10 gemotiveerde vrijwilligers gedragen project in Park Rusthoff. Het zijn de basisscholen Het Bolwerk, de Kinderburg, de Overplaats en de Springplank, die het project volledig in hun systeem hebben geïntegreerd. Zelfs in de schoolvakanties kunnen de kinderen terecht om hun tuin bij te houden. 

De jaarlijkse prijs is een initiatief van de gemeente Teylingen en Welzijn Teylingen. Met de prijs wordt waardering uitgesproken voor de vele vrijwilligers die in Teylingen actief zijn. Zo’n 160 van deze vrijwilligers waren in Cheers aanwezig. Zij hadden een feestelijke middag die met een kom snert werd afgesloten.

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs