BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kringloopwinkel Opnieuw sluit de deuren Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 12 december 2017 - Na krap anderhalf jaar sluit kringloopwinkel Opnieuw Voorhout definitief haar deuren. De winkel, eigendom van stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV), wordt verkocht. In september werd door het bestuur de samenwerking met twee vrijwilligers van Opnieuw opgezegd en ontstond er onrust bij de vrijwilligersgroep. Bedrijfsleider Aad van Werkhoven begon met deze groep vrijwilligers de kringloopwinkel Herenstraat 63. Deze winkel heeft ook als doel geld in te zamelen voor goede doelen. "Het bestuur vindt het geen goede zaak wanneer twee verschillende stichtingen binnen Voorhout, met een gelijke doelstelling en dicht bij elkaar gehuisvest, dubbele exploitatielasten hebben voor de instandhouding van een winkel", zegt het SJJV-bestuur over de reden om te stoppen. Foto's Mariska de Graaff.

Stichting Jeugd en Jongerenwerk (SJJV) begon 40 jaar geleden met het kringloopwinkeltje Bram’s Snuffelschuur, laatstelijk gevestigd in het pand Spelewey. Oorspronkelijk was het de doelstelling om alléén de eigen activiteiten van de SJJV te financieren. Met de activiteit kringloopwinkel Opnieuw Voorhout is dit uitgebreid om ook aan externe doelen een bijdrage te verstrekken.

Image 

Het bestuur van de SJJV laat het nu over aan de Stichting Kringloopwinkel Herenstraat 63, de onlangs gevestigde kringloopwinkel, in de hoop dat zij hierna de beoogde bijdrage gaan leveren aan díe organisaties die voor het merendeel afhankelijk zijn van sponsoring en donaties.

De SJJV zegt dat zij in de afgelopen 1,5 jaar meer dan 25.000 euro uit de opbrengsten van de kringloopwinkel Opnieuw Voorhout  aan haar doelen heeft bijgedragen en wil zich hierna weer richten op haar primaire doel. Dit door het ontwikkelen van activiteiten voor en door vrijwilligers, ten behoeve van verbeteringen van het sociale klimaat (voor jong en oud)  in Teylingen. Zij zal daarbij samenwerken met organisaties zoals Welzijn Teylingen en haar eigen gebouw de Spelewey weer centraal stellen als huisvesting en voor het merendeel van haar activiteiten.

Vanwege de sluiting zullen vanaf woensdag 13 december a.s. geen artikelen voor de verkoop meer worden aangenomen. Tot de kerst zal in de winkel uitverkoop worden gehouden en daarna worden uitgeruimd voor de volgende gebruiker.

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs